Foto: Reuters/Scanpix

Ļoti sīva un principiāla izvērtās pēdējā A grupas spēle šāgada pasaules čempionātā, kurā tikās divas ceturtdaļfinālam jau kvalificējušās komandas, Čehija un Šveice; uzvarētāju noskaidroja tikai pēcspēles metienos, kuros uzvarēja mājinieki čehi.

Spēle noslēdzās ar rezultātu 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) Čehijas labā.

Vadībā pirmie izvirzījās Šveices izlase spēles 17.minūtē, izmantojot "lielo" vairākumu, kad uz sodīto soliņa atradās uzreiz divi Čehijas izlases spēlētāji. Ondržeju Pavelecu pārspēja jaunais šveiciešu brīnumbērns, 18 gadus vecais Kevins Fiala.

Turpinājumā abas komandas demonstrēja ātru un līdzvērtīgu spēli, taču čehiem neizdevās pārspēt lieliski spēlējošo Retu Berru, bet arī šveiciešiem Paveleca vārti palika "aizslēgti". Kad pamatlaikā bija atlicis spēlēt nedaudz mazāk par 10 minūtē, čehiem tomēr izdevās izlīdzināt rezultātu - precīzs bija Martins Zatovičs. Perioda beigās abas komandas apmainījās noraidījumiem, bet neviena savu skaitlisko vairākumu nerealizēja.

Papildlaiku aktīvāk iesāka čehi, un Šveice turklāt palika mazākumā, kad noraidījumu nopelnīja komandas kapteinis Marks Štreits. Čehiem tomēr neizdevās izmantot viena vīra pārsvaru, un mača uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienos. Pirmajā sērijā abu komandu spēlētāji bija precīzi, otrajā "uzvarēja" vārtsargi, tad Romēns Lofels savu metienu nerealizēja, bet Mihals Vondrka pārspēja Reto Berru un nodrošināja savai komandai uzvaru.

Šīs spēles iznākums A grupas kopvērtējumā neko nemainīja - Čehija tā arī palika trešajā vietā, bet Šveice - ceturtajā.

$d_id=109; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!