Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pirmdien Tamperē izcīnīja savu pirmo uzvaru 2022. gada pasaules čempionātā, smagā cīņā ar 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) pieveicot Norvēģijas valstsvienību.

Kristaps Sotnieks pirmdien aizvadīja savu 86. spēli pasaules čempionāta elites divīzijā, kas ir dalīts lielākais spēļu skaits ar Aleksandru Ņiživiju.

Norvēģija spēles ievadā darbojās aktīvāk, bet pēc tam viņus pievīla spēles disciplīna, nopelnot divus noraidījumus pēc kārtas. Latvijas hokejistiem vairākumā neizdevās atrast veidu, kā trāpīt ripu vārtos, bet tad 15. minūtē Rūdolfs Balcers pēc pārtvertas ripas devās uzbrukuma zonā, atspēlēja Ronaldam Ķēniņam, kurš pēc tam izdarīja piespēli gar vārtiem Rodrigo Ābolam, un viņš ar vienu pieskārienu ievirzīja ripu tuvējā vārtu apakšējā stūrī. Brīdi vēlāk Norvēģija trešo reizi palika mazākumā, taču atkal latvieši nespēja izmantot vīra pārsvaru laukumā. Pēc izturētā mazākuma norvēģi devās pretuzbrukumā, kurā Ludvigs Hofs neērti piespēlēja Danielam Roksetam, un viņš ripu uzņēma un ar neērto nūjas pusi piespēlēja Matsam Roseli Olsenam, kurš pārspēja Elvi Merzļikinu.

Latvijas hokejisti otrās trešdaļas sākumā radīja pāris momentus, bet tad norvēģiem izdevās pamatīga ofensīva, kuru ar grūtībām izdevās izturēt. Spēles gaita pamainījās, kad atkal Norvēģija nospēlēja nedisciplinēti. Ludvigs Hofs par bīstamu Riharda Bukarta nogāšanu tika noraidīts līdz spēles beigām, bet tajā epizodē sodu nopelnīja arī Matiass Treteness. Lielo vairākumu Latvijas izlase izmantoja, kad Jānis Jaks un Rūdolfs Balcers saspēlējās un nostādīja Nikolaju Jelisejevu metiena pozīcijā, un viņš šo iespēju 28. minūtē nelaida garām. Latvija turpināja spēlēt vairākumā, bet momentu realizācija pievīla.

Savukārt 33. minūtē Roberts Bukarts pieturēja ripu, ieslidoja no aizvārtes iemetiena aplī un izdarīja perfektu metienu vārtu tuvējā augšējā stūrī, izmantojot Oskara Batņas aktivitāti vārtsarga priekšā. Merzļikinam otrās trešdaļas turpinājumā bija jāglābj sava komanda, un viņš spēja saglabāt Latvijas izlases divu vārtu pārsvaru.

Pēc trešajā trešdaļā nospēlētām septiņām minūtēm un 12 sekundēm Norvēģijas izlase vienus vārtus atspēlēja, Maksam Krogdālam trāpot vārtu augšējā stūrī. Mača galotne aizritēja Elvja Merzļikina zīmē, un tieši viņš sekmēja Latvijas izlases uzvaru. Norvēģijas ofensīva bija milzīga, bet ar lielām grūtībām izdevās rezultātu atlikušajās minūtēs noturēt nemainīgi.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 34 no 36 pretinieku metieniem, bet Latvija meta 28 reizes, bet trešajā trešdaļā tikai četras reizes tika apdraudēti norvēģu vārti.

Latvijas hokeja izlasei tagad priekšā divas brīvas dienas, bet ceturtdien tā spēkosies ar Čehijas valstsvienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!