Foto: AP/Scanpix/LETA
2018. gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāja Dānija trešdien B apakšgrupas ceturtās kārtas spēlē ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pārspēja Somijas izlasi, kas pirms tam izcīnīja trīs graujošas uzvaras.
Mača pirmajā periodā Dānijas izlasei izdevās izturēt pirmo Somijas ofensīvu, bet pēc tam risinājās diezgan līdzīga cīņa. Pirmās 20 minūtes noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, taču turpinājumā laukumā arvien biežāk bija redzamas spēlētāju emocijas, un tiesnešiem bieži nācās noraidīt spēlētājus.

Spēles 33. minūtē Dānijas izlases spēlētājs Frans Nīlsens vairākumā neviena netraucēts izdarīja precīzu metienu vārtu augšējā stūrī, izvirzot vadībā Dānijas izlasi. Somija uzreiz sāka spēlēt lielākā tempā, kas izprovocēja pretiniekus uz noteikumu pārkāpumu. Vairākumā Sebastjans Aho saņēma lielisku piespēli no Teuvo Teravainena un 35. minūtē meta vārtu tukšajā stūrī. Tomēr rezultāts 1:1 nesaglabājās uz ilgu laiku, un trīs minūtes vēlāk Olivers Bjorkstrands pēc pretinieku kļūdas uzbrukuma zonā aizskrēja pretuzbrukumā, kurā izdarīja precīzu metienu virs somu vārtsarga Villes Huso kājsarga.

Somijas izlase steidza atspēlēties trešajā periodā, taču tas dāņiem deva divas iespējas pretuzbrukumā vienatnē pret pretinieku vārtsargu, bet tās palika neizmantotas. Pamatlaika izskaņā Somija nerealizēja vairākumu, taču pēc tā somu hokejisti turpināja uzbrukt, līdz izdevās lielisks uzbrukums. 56. minūtē Markus Nutivāra piespēlēja tuvāk vārtiem Mikam Koivisto, kurš atmuguriski atdeva fantastisku piespēli tālāk Mikaelam Granlundam, un viņš izmantoja šo iespēju.

Pusotru minūti vēlāk Somija palika mazākumā, un Dānija atkal prata izvirzīties vadībā, kad dāņi izspēlēja lielisku uzbrukuma kombināciju, kura noslēgumā Mikels Bedekers vārtu priekšā atrada Niklasu Hartu, kurš ar vienu pieskārienu ievirzīja ripu vārtos. Somijas izlase izšķirošajos brīžos atkal palika mazākumā, un atspēlēšanās neizdevās.

Dānijas izlasei četrās spēlēs tagad ir pieci punkti, bet tikpat punkti ir Vācijai un Latvijai. Dāņiem apakšgrupu turnīrā vēl jātiekas ar Norvēģiju un Latviju. Savukārt Somija, kas pirmajās trīs spēlēs sagrāva Dienvidkoreju, Latviju un Norvēģiju, joprojām ir grupas līderpozīcijā, bet ASV ir par punktu un vienu spēli mazāk.

$duelID=943;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!