Foto: F64

Latvijas hokeja izlase otrdien, 1. maijā, "Arenā Rīga" ar vēl vienu zaudējumu noslēdza gatavošanos pasaules čempionātam, ar 1:6 (1:1, 0:3, 0:2) piekāpjoties spēcīgajai Kanādas valstsvienībai.

Tādējādi Latvijas izlase nevienā no deviņām pārbaudes spēlēm nespēja izcīnīt uzvaru, turklāt deviņos mačos gūstot vien astoņus vārtus un ielaižot 38. Tā ir pirmā reize, kad Latvijai pirms pasaules čempionāta neizdodas izjust uzvaras garšu kādā mačā.

Latvijas izlasē vienīgos vārtus guva Rodrigo Ābols, pirmajā periodā ātri vien pēc kanādiešu gūtajiem vārtiem panākot 1:1. Latvijas izlasi "iegāza" otrā perioda sākums, kad piecu minūšu laikā kanādieši trīs reizes pārspēja Kristeru Gudļevski. Gudļevskis vēl divas ripas ielaida trešajā periodā, bet pēdējās deviņās minūtēs viņu nomainījušais Matīss Kivlenieks palika nepārspēts.

Šī bija pēdējā spēle valstsvienības rindās vienam no ilglaicīgākajiem Latvijas izlases spēlētājiem - Mārtiņam Cipulim, kurš izlases rindās aizvadījis 207 mačus. Tādējādi Cipulis nedosies uz pasaules čempionātu Dānijā un viņš nav izturējis konkurenci par vietu sastāvā Boba Hārtlija vadītajā komandā.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Dānijā dosies 3. maijā, bet pirmais mačs Latvijas valstsvienībai būs 5. maijā pulksten 13:15 pret Norvēģiju.

Detalizētu informāciju un spēļu kalendāru meklējiet portāla "Delfi" speciālajā sadaļā "Hokejs 2018".

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Kanādas spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!