Foto: AP/Scanpix
2017. gada pasaules hokeja čempionātā pēc divām spēļu dienām jau piespriesta pirmā diskvalifikācija, un sodu saņēmis Slovēnijas izlases spēlētājs Žiga Jegličs.

Mačā, kurā Slovēnija atspēlēja četru vārtu deficītu pret Šveices valstsvienību, Jegličs izcēlās ar nesportisku rīcību, tāpēc viņam piespriesta divu spēļu diskvalifikācija, un viņš nevarēs palīdzēt savai komandai spēlēs pret Kanādu un Norvēģiju.

Mača 29. minūtē Slovēnijas izlases spēlētājs Roberts Saboličs pie sava rezervistu soliņa saķērās ar šveicieti Tomasu Rufenahtu. Tajā brīdī Jegličs devās uz nomaiņu un kāpa pāri laukuma apmalei, un tajā brīdī viņš veica speršanas kustību Rufenahtam galvas un kakla rajonā. Spēles tiesneši noraidījumu nepiesprieda, tomēr Starptautiskās Hokeja federācijas Disciplinārā komiteja tajā saskatīja tīšu centienu savainot pretinieku.

Pats Jegličs esot taisnojies, ka viņš vienkārši cēla kāju pāri laukuma apmalei, lai kāptu uz rezervistu soliņa, tomēr tas nevienu nepārliecināja.

Slovenia's Jeglic suspended 2 games...TWO GAMES?!?!...for this act against the Swiss.#IIHFWorlds pic.twitter.com/CIjZ4FYyPb
— Pete Buchanan (@Buc07) May 7, 2017


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!