Foto: IIHF

Polijas izlases hokejisti piektdien izcīnīja uzvaru pēdējā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas spēlē un atgriezās elites divīzijā pēc 22 gadu pārtraukuma, bet Lietuva būs spiesta spēlēt B grupā.

Polija ar 6:2 (0:1, 4:0, 2:1) pārspēja Rumāniju.

Uzvarētāju labā pa trim (1+2) rezultativitātes punktiem sakrāja Bartošs Fraško un Kristians Dzjubinskis.

Iepriekš poļi ar 7:0 sagrāva Lietuvas valstsvienību, ar 4:5 papildlaikā piekāpās Lielbritānijai, ar 4:2 pieveica Itāliju un ar 7:0 - Dienvidkoreju.

Lietuva ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Dienvidkorejai.

Izšķirošos vārtus dienvidkorejieši guva 33 sekundes pirms spēles beigām, kad vairākumā tukšos vārtos ripu raidīja Sihvans Kims.

Poļi ar 13 punktiem piecās spēlēs ir līderi, Lielbritānijai pēc četriem mačiem ir 11 punkti, bet trešā ar deviņiem punktiem četrās cīņās ir Itālijas izlase, kura mačā ar Lielbritāniju noskaidros otru turnīra veiksminieci. Dienvidkoreja sakrāja sešus, Rumānija - trīs punktus, bet Lietuvas izlasei pie punktiem tikt neizdevās.

Pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā tiek aizvadīts Anglijas pilsētā Notingemā. Divas labākās vienības pārcelsies uz elites divīziju, bet sliktākā komanda izkritīs uz pirmās divīzijas B grupu, tās vietu ieņemot Japānai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!