Foto: DELFI

Latvijas hokeja izlase otrdien, 23. maijā, pagarinājumā ar rezultātu 4 pret 3 pārspēja Šveices izlasi, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur pretī stāsies Zviedrijas izlase, bet Latvijas fani tviterī nebaidās paust atbalstu hokejistiem un paust sajūsmu par uzvaru pār līdz šim turnīrā nepārspēto komandu.

Jāatgādina, ka Latvijas hokejisti piepildītā "Arēnā Rīga" B grupas noslēdzošajā mačā ar 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Šveici, iegūstot trešo vietu apakšgrupā. Ceturtdien Latvijai ceturtdaļfinālā Rīgā pretī stāsies Zviedrijas izlase. Latvijas izlases labā vārtus pamatlaikā iemeta Ralfs Freibergs, Rodrigo Ābols un Kaspars Daugaviņš, bet pagarinājuma trešajā minūtē uzvaru nodrošināja Rūdolfs Balcers. Tikmēr Šveices sastāvā vārtus guva Kevins Fiala, Marko Miranda un Andress Ambīls.

Sajūsmu par skaisto spēli paudis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš izsaka pateicību Latvijas komandai. Tāpat lepnumu par mūsu hokejistiem pauž aktieris un režisors Intars Rešetins. Savukārt NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts interesējas, kā pēc spēles atgūt balsi?

Pateicību spēlētājiem izsaka arī premjers Krišjānis Kariņš (JV) un daudzi citi Latvijas iedzīvotāji – gan amatpersonas, gan radošo nozaru pārstāvji, gan arī citi sportisti. Savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis spēli sauc par leģendāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!