Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases treniņnometnei pirms pasaules čempionāta pievienojies vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš aizvadīja veiksmīgu sezonu Šveices spēcīgākās līgas (NLA) komandā "Lugano", informē Latvijas Hokeja federācija.

Merzļikins aizvadītajā sezonā Šveicē regulārajā čempionātā vidēji atvairīja 91,6 procentus metienu un ielaida 2,89 "golus", bet izslēgšanās spēlēs 11 mačos viņš vidēji ielaida 2,29 vārtus un atvairīja 93,3 procentus pretinieku metienu. Viņa pārstāvētā "Lugano" komanda izslēgšanas spēlēs izstājās pusfinālā.

Līdz šim Latvijas izlases treniņnometnē vārtsargu pozīcijā bija Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš, kuri aizvadījuši pa divām pārbaudes spēlēm. Līdz ar Merzļikina pievienošanos izlasei palielinājusies konkurence uz pamatvārtsarga pozīciju.

Aizvadītajā pasaules čempionātā Merzļikins Latvijas izlases vārtus sargāja piecās spēlēs, kurās ielaida 2,91 vārtus un atvairīja 91,2 procentus pretinieku metienus. Tāpat viņš pārstāvēja Latvijas izlasi olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, piedaloties divās spēlēs, ielaižot 1,32 vārtus un atvairot 93,1 procentu metienu.

Latvijas izlase sagatavošanās cikla turpinājumā 14. un 15.aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju. 21. un 22.aprīlī "Arēnā Rīga" būs mači pret Franciju, bet 30.aprīlī un 1.maijā izbraukumā tiks aizvadītas spēles pret Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!