Foto: LETA

Asie protesti pret biļešu cenu politiku piespieduši pasaules čempionāta (PČ) organizatorus ieviest izmaiņas arī Helsinkos, kur uz vairākām atlikušajām Somijas hokeja izlases spēlēm varēs iekļūt par mazāku maksu nekā līdz šim.

Kad Zviedrijā pēc mediju kritikas daļai PČ biļešu samazināja cenas, Helsinkos, kur "Hartwall Arena" risinās otras grupas spēles, rīkotāji paziņoja, ka nesaskata šādas rīcības nepieciešamību. Taču svētdien vakarā Somijas Hokeja federācijas prezidents Kalervo Kummola YLE televīzijā teica, ka augstās biļešu cenas tika noteiktas kļūmīgu aprēķinu dēļ. Viņš atzina, ka biļetēm uz spēlēm pret dažāda līmeņa pretiniekiem vajadzēja noteikt atšķirīgu cenu.

Pēc ieviestajām izmaiņām atlikušās biļetes uz Somijas spēlēm pret Franciju un Kazahstānu pārdos paketēs pa četrām biļetēm, un to cena būs 155 vai 195 eiro atkarībā no vietas tribīnēs. Lai gan somi PČ spēles arī līdz šim apmeklēja kuplā skaitā, organizatorus smagi kritizēja par biļešu cenām. Lai tiktu uz vienu Somijas izlases spēli, līdzjutējam līdz šim nebija citas iespējas, kā šķirties vismaz no 156 eiro, kas izraisīja fanu sašutumu. Uz citu valstsvienību savstarpējām spēlēm biļešu cenas ir zemākas.

Helsinkos protestētājiem pret augstajām biļešu cenām iepriekš atņēma arēnas tribīnēs izvietotos plakātus un dažus nemiera cēlājus izraidīja no arēnas, rakstīja Somijas avīze "Ilta-Sanomat". Apsardzes darbinieki paskaidroja, ka ir saņēmuši pavēles no augšas un rīkojas tām atbilstoši.

"Kale, mēs atnācām uz šo spēli, jo vairāk neko nevarējām atļauties," vēstīja plakāts Francijas un Kazahstānas izlašu spēlē. Uz palaga Kummolam rakstīto vēstījumu novāca arēnas apsargi. Plakātu ar uzrakstu "Nost ar cenām, Kale ‒ zaglis" pēc apsardzes prasības jauniešu grupa novāca pati, jo pretējā gadījumā viņus izraidītu no zāles. Iebildes pret cenu politiku apliecināja arī plakāti "Kummolu nost, cenas lejā" un "Mammu, atsūti man 156 eiro".

Par drošību PČ Helsinkos atbildīgā amatpersona Ville Ketonens pastāstīja, ka ugunsdrošības apsvērumu dēļ nav atļauts arēnā izvietot par vienu kvadrātmetru lielākus plakātus. Taču pret cita satura lielākiem plakātiem apsardzei iebildumu nebija.

Pēc avīzes "Italehti" informācijas, augstos spēļu apmeklējuma rādītājus Helsinkos ietekmēja arī biļešu izdalīšana skolēniem uz Francijas un Kazahstānas spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!