Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases aizsarga Georgija Pujaca dalība otrdien paredzētajā pasaules čempionāta spēlē pret Austrijas valstsvienību pašlaik ir neskaidra.

Pujacam svētdien aizvadītajā mačā pret ASV, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 1:4, otrajā trešdaļā ripa spēcīgi trāpīja pa galvu. Aizsargs pats saviem spēkiem grīļodamies laukumu pameta, bet uz ledus pēc tam vairs neatgriezās.

Pirmdienas treniņā žurnālistiem izlases ārsts Jānis Kvēps atklāja, ka Pujacam sašūta pārsistā auss, bet viņa pašsajūta pašlaik vēl nav tā labākā.

Treniņā Pujacs uz ledus nedevās, bet tā vietā darbojās trenažieru zālē.

Gūtā trauma nav tika nopietna, lai apšaubītu aizsarga došanos laukumā turpmākā čempionāta gaitā, bet par viņa dalību mačā pret Austriju tiks lemts vēlāk šovakar vai otrdien pirms spēles.


Spēlē pret ASV sliktas pašsajūtas dēļ laukumā nedevās arī uzbrucējs Gints Meija. Viņam pašlaik ir problēmas ar cirkšņiem, kas par sevi lika manīt vēl klubu sezonas beigās, bet pirmdienas treniņā uz ledus uzbrucējs nedevās. Arī viņa došanās laukumā spēlē pret Austriju līdz ar to ir apšaubāma.

Latvijas izlases pieteikumā šobrīd ir maksimāli atļautie 25 spēlētāji - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Vēl pagājušā gada čempionātā nopelnīto divu spēļu diskvalifikāciju beidzot izcietis arī uzbrucējs Koba Jass.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija ceturtdien tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!