Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dalasas "Stars" uzbrucējs Aleksandrs Radulovs nepalīdzēs Krievijas izlasei šāgada pasaules hokeja čempionātā, paziņojis sportists, neminot iemeslu šādam lēmumam.

31 gadus vecais hokejists pasaules meistarsacīkstēs piedalījies piecas reizes, kopumā 41 spēlē, kurā sakrājis 32 (13+19) rezultativitātes punktus. Kopā ar Krievijas izlasi viņš divreiz izcīnījis PČ zelta medaļas un vienreiz bronzu.

Pēdējoreiz Krievijas izlasē Radulovs spēlēja 2015. gadā.

Savainojumu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta pēdējā nedēļā guvis Senluisas "Blues" uzbrucējs Vladimirs Tarasenko, kuram līdz ar to sezona ir noslēgusies, turklāt komandas galvenais treneris Maiks Jeo norādījis, ka Tarasenko trauma ir tik nopietna, ka viņš nebūtu varējis palīdzēt " Blues" izslēgšanas turnīrā, ja klubs tajā būtu iekļuvis. Līdz ar to pastāv risks, ka 26 gadus vecais uzbrucējs būs spiests izlaists pasaules čempionātu.

Arī Sankpēterburgas SKA kapteinis Pāvels Dacjuks vēl nav pilnībā pārliecināts, ka šogad spēlēs Dānijā. "Viennozīmīgi nevaru atbildēt, laiks rādīs. mana dalība pasaules čempionātā būs atkarīga no veselības stāvokļa," pēc SKA izstāšanās no Gagarina kausa izcīņas izteicās uzbrucējs.

Pasaules čempionāts Dānijā notiks no 4. līdz 20. maijam. Krievijas izlase spēlēs A grupā kopā ar Zviedriju, Čehiju, Šveici, Baltkrieviju, Slovākiju, Franciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!