Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja valstsvienībai tuvākā laikā pievienosies uzbrucējs Raitis Ivanāns, informē Latvijas Hokeja federācija.

LHF piektdien no NHL kluba Kalgari "Flames" saņēma oficiālu vēstuli, kurā teikts, ka Latvijas hokejists Raitis Ivanāns nekavējoties var pievienoties Latvijas hokeja izlases treniņnometnei, gatavojoties pasaules čempionātam.

Šajā sezonā latviešu uzbrucējs Raitis Ivanāns spēlēja "Flames" fārmklubā Abotsfordas "Heat", AHL čempionātā 27 spēlēs ir ticis pie septiņiem (2+5) rezultativitātes punktiem. Viņa kontā arī viena spēle Kalgari "Flames" sastāvā NHL, kurā ar rezultativitāti neizcēlās. Šobrīd Abbotsfordas "Heat" komanda divas spēles pirms regulārā sezonas beigām ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs. Tomēr, kā ziņo Kalgari "Flames" ģenerālmenedžeris Džeims Fīsters, Ivanāna palaišanas mērķis ir spēlētāja gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā.

Iespējams, Raitis Ivanāns Latvijas izlases treniņnometnei varētu pievienoties jau nākamajā nedēļā, kā arī piedalīties 20. un 21. aprīlī paredzētajās "Euro Hockey Challenge" spēlēs pret Krievijas izlasi.

Latvijas izlases sastāvā raženais uzbrucējs ir aizvadījis septiņas spēles, no kurām sešas 2008. gadā pasaules čempionātā Halifaksā. Šajās spēlēs rezultativitātes punktus nav guvis, nopelnot 33 soda minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!