Foto: F64

Latvijas hokeja izlase otrdien savā noslēdzošajā 2022. gada pasaules čempionāta spēlē pratusi lieki neuztraukties par Zviedrijas valstsvienību, sarunā ar Latvijas Televīziju izteicās aizsargs Kristiāns Rubīns.

Ziņots, ka Latvijas izlase otrdien ar rezultātu 0:1 piekāpās Zviedrijas valstsvienībai, tādējādi zaudējot teorētiskās cerības sasniegt ceturtdaļfināla kārtu.

"Beidzot sākām [spēlēt]," pēc mača izteicās Rubīns. "Tā kā spēle bija "priekš sevis", nedomājām par to, kā viņi spēlēs. Protams, atskaitot stratēģiskus jautājumus. Centāmies vienkārši visu darīt "priekš sevis" un spēlēt savu hokeju. Nebija ko zaudēt, un gājām uz visu."

"Viennozīmīgi žēl, ka zaudējām, bet tajā pašā laikā domāju... Tā vajadzēja varbūt jau pret čehiem spēlēt," domu noslēdza 24 gadus vecais hokejists, pieminot zaudējumu ar rezultātu 1:5 pret Čehijas valstsvienību.

Latvijas valstsvienība spēles izskaņā brīžiem arī izdarīja spiedienu uz Zviedrijas izlases vārtiem, taču vārtu gūšanas iespējas neizmantoja. "Momenti jau bija," sarunā ar LTV noteica Rubīns. "[Pie vainas] realizācija, protams. Mēs jau neiemetām golu. Tas arī pietrūka. Varbūt būtu to vienu ielikuši, būtu arī tālāk paņēmuši."

Gados jaunais hokejists piedalījās jau savā trešajā pasaules čempionātā. Latvija uz šo turnīru devās ar deviņiem potenciālajiem debitantiem, no kuriem septiņi arī devās laukumā. Tas ir Latvijas izlases rekords elites divīzijā aizvadītajos čempionātos.

"Katru gadu jau komandā notiek kādas pārmaiņas – viens aiziet, viens atnāk. Protams, var to uztvert kā pārejas posmu. Tajā pašā laikā čaļiem, kas šeit bijuši jau divus, trīs čempionātus, jāuzņemas citu spēlētāju loma. Respektīvi, [Kaspars] Daugaviņš un Lauris [Dārziņš] kā ļoti talantīgi spēlētāji, protams, pietrūka, bet mums, jaunajiem, jāsāk uz sevi ņemt iniciatīva," sprieda Rubīns.

Roberts Bukarts pēc mača uzsvēra, ka spēlē atstāti visi spēki. Viņam esot liels gods par katru Latvijas izlases spēlētāju. Konkrētas atbildes par to, kas pietrūcis, Bukartam gan nav, izteicās hokejists.

"Tiešām nezinu. Mums šajā turnīrā bija divi labie zaudējumi un trīs sliktās uzvaras, kā saka. No tāda skata punkta, mēs vinnējām visus, ko mums bija jāvinnē. Diemžēl neaizķērām nevienu lielo spēli. Bet es ļoti lepojos ar katru spēlētāju. Nebija viegli. Bija liels spiediens un daudz cilvēku, kas mums neticēja," noteica vecākais no brāļiem Bukartiem.

31 gadu vecais hokejists uzsvēra, ka katrā spēlē juties it kā mačs notiktu Rīgā. Lielais līdzjutēju atbalsts sniedzis neaprakstāmas emocijas, kuras izlase nepiedzīvoja pērn teju bez skatītājiem aizvadītajā čempionātā.

Savukārt taujāts par jauna komandas kodola veidošanu, Bukarts uzsvēra komandas, nevis kādu individuālu hokejistu spēku. "Šis turnīrs sniedza visas atbildes uz tiem jautājumiem – jauns kodols, nav līderu, utt. Mums nav ne [Konora] Makdeivida, ne [Sidnija] Krosbija. Mums ir komanda. Ja mums ir komanda, mēs varam vinnēt jebkuru. Mēs sitamies viens par otru."

"Mums nav kauns skatīties mūsu faniem acīs. Viņi redzēja, ka mēs visās spēlēs izlikām visu," nobeigumā teica hokejists.

Latvijas izlasei, lai saglabātu izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, vajadzēja uzvarēt pamatlaikā, kā arī cerēt uz Norvēģijas uzvaru pār ASV. Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza B apakšgrupas piektajā pozīcijā, septiņās spēlēs izcīnot astoņus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!