Foto: PantherMedia/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Anaheimas "Ducks" pieredzējušie uzbrucēji Tēmu Selenne un Saku Koivu nepalīdzēs Somijas valstsvienībai gaidāmajā pasaules čempionātā, vēsta laikraksts "Helsingin Sanomat".

Abu hokejistu atteikuma iemesli nav nosaukti.

Zīmīgi, ka 41 gadu vecais Selenne Somijas izlases sastāvā ir piedalījies piecās olimpiskajās spēlēs un piecos pasaules čempionātos, tomēr valstsvienības sastāvā ne reizi nav izcīnījis zelta medaļu.

Šosezon Selenne 82 NHL regulārā čempionāta mačos guva 26 vārtus un izpildīja 40 rezultatīvas piespēles. Viņš bija "Ducks" komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt 37 gadus vecais Koivu šīs sezonas 74 regulārā čempionāta mačos izcēlās ar 11 vārtiem un 27 piespēlēm.

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Ducks" komanda ar 80 punktiem 82 mačos ieņēma 13.vietu, neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

Šogad pasaules čempionāts no 4. līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Pašreizējā pasaules čempionvienība Somija spēlēs Helsinku apakšgrupā kopā ar Kanādas, ASV, Šveices, Slovākijas, Baltkrievijas, Francijas un Kazahstānas valstsvienībām.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!