Foto: LETA

Pasaules čempionāts hokejā Rīgā turpina sagādāt pārsteigumus – svētdien, 23. maijā, "Arēnā Rīga" Latvijas grupas duelī Kazahstānas izlase pēcspēles metienos ar 2:1 pieveica pašreizējo titula īpašnieci Somijas valstsvienību.

Kazahstānai tā bija otrā uzvara pēcspēles metienos nepilnu 24 stundu laikā, jo vakar kazahiem ar 2:3 piekāpās Latvijas valstsvienība.

Par spēles galveno varoni kļuva 22 gadus vecais Kazahstānas izlases vārtsargs Ņikita Bojarkins, kurš atvairīja 50 metienus, bet pēcspēles "bullīšos" ielaida tikai vienu metienu. Kazahstānas hokejisti mačā izdarīja tikai 20 metienus, bet pirmajās 20 minūtēs vispār izdarīja tikai vienu metienu.

Lai gan somiem bija izteikts pārsvars visu spēles laiku, ļoti bīstami momenti pie Bojarkina sargātajiem vārtiem izveidojās reti. Tikai pamatlaika pēdējās piecās minūtēs somu hokejisti sarīkoja pamatīgu ofensīvu, ko Kazahstānas hokejisti un Bojarkins godam izturēja.

Pamatlaikā pirmos vārtus guva somi – 34. minūtē ar otro mēģinājumu tukšos vārtos ripu dabūja 19 gadus vecais Antons Lundels. Kazahstānas izlase ātri vien panāca 1:1 – 36. minūtē vairākumā no vārtu priekšas precīzi meta Kirils Paņukovs.

Pēcspēles metienos Kazahstāna uzvarēja ar 3:1, savus izgājienus relizējot Kērtisam Volkam, Ņikitam Mihailisam un Romānam Starčenko. Somijai vienīgo izgājienu realizēja Olivers Kaski.

Līdz ar Kazahstānas divām uzvarām pagarinājumā ļoti samudžināta situācija veidojas Latvijas apakšgrupas kopvērtējumā. Vācijai ir seši punkti, bet pa četriem punktiem ir Kazahstānai, Latvijai un Somijai, bet bez punktiem pagaidām ir ASV, Itālija un Kanāda.

Kazahstānai tagad pirmdien būs brīvdiena, bet otrdien to gaida cīņa pret grupas līderi Vāciju. Savukārt Somijai otrdien gaidāma cīņa pret Norvēģiju.

$duelID=1333;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!