Foto: AFP/Scanpix
Norvēģijas izlase otrdien, 10. maijā, šāgada pasaules hokeja čempionāta A grupas spēlē ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) pārspēja Kazahstānu, izcīnot pirmo "pilno" uzvaru šajā turnīrā, taču nespēja realizēt nevienu no deviņiem skaitliskajiem vairākumiem.

Spēli komandas iesāka aktīvi, ar noraidījumiem un gūtiem vārtiem - jau mača astotajā minūtē rezultāts bija neizšķirts 1:1, un kazahiem bija izdevies realizēt skaitlisko vairākumu. Spēles rezultātu gan atklāja norvēģi, Johanesam Johansonam ceturtajā minūtē pārspēt Vitāliju Koļesņiku, taču pēc pusotras minūtes uz sodīto soliņu devās Matiss Olimbs. Norvēģiem gandrīz izdevās izturēt mazākumu, bet pēdējās tā sekundēs Naidžels Douss tomēr realizēja Kazahstānas vairākumu.

Tiesneši šo spēli tiesāja ļoti skurpulozi, pirmajā periodā vien komandām tika piespriestas kopumā 16 soda minūtes, bet pa visu spēli - 30, no tām 18 Kazahstānai un 12 Norvēģijai.

Otrā perioda sākumā Matisa Olibma brālis Kens Andrē vēlreiz izvirzīja vadībā Norvēģiju, taču Kaahstāna turpināja ar vēl vienu ļoti labu skaitliskā vairākuma izspēli - Brensons Bočenskis trešdaļas beigās rezultātu izlīdzināja - 2:2. kazahu prieki ilga nepilnas trīs minūtes, kad minūti un 37 sekundes pirms perioda beigām Matiss Olimbs guva savus otros vārtus šai mačā un atkal izvirzīja vadībā Norvēģiju.

Trešajā periodā turpinājās ātrs, līdzīgs hokejs, un izšķirošie notikumi risinājās pašās pamatlaika beigās. Viens pēc otra noraidījumu nopelnīja Maksims Hudakovs un Andreass Martinsens, un Kazahstānas izlases treneris Andrejs Nazarovs lēma par Koļesņika nomainīšanu pret piekto laukuma spēlētāju, kamēr norvēģi palika četratā. Šī taktika šoreiz neattaisnojās, jo norvēģiem izdevās atgūt ripu un Matss Cukarello raidīja ripu tukšajos Kazahstānas vārtos. Arī pēc tam Kazahstānas vārti bija tukši, līdz laukumā atgriezās Martinsens, un visu laiku kazahi centās atgūt vismaz vienus vārtus. Tas viņiem neizdevās, jo teicami strādāja gan norvēģu aizsardzība, gan vārtsargs Larss Haugens, tā Norvēģijai izdevās noturēt uzvaru.

Plašāku turnīra piektās dienas spēļu aprakstus lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

$duelID=311;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Norvēģijas izlasei šī bija otrā uzvara turnīrā, taču pirmā ar trim punktiem - pirms tam viņi bija ieguvuši divus punktus par uzvaru pagarinājumā pār Šveici.

Pēc šā mača Norvēģija A grupas kopvērtējumā ir pacēlusies uz ceturto vietu, Kazahstāna ir priekšpēdējā, septītā, bet pēdējā ir Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!