Foto: F64
Latvijas hokeja izlase svētdien pārbaudes spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:0 sagrāva Kazahstānas valstsvienību, turpinot savu gatavošanos pasaules čempionātā.

Šī Latvijas izlasei bija priekšpēdējā pārbaudes spēle pirms čempionāta, un abas komandas pirmdien tiksies atkārtoti. Latvijas izlase šajā mačā spēlēja bez vadošajiem spēlētājiem. Elvis Merzļikins un Rūdolfs Balcers vēl nespēlēja, bet pieteikti netika arī Ronalds Ķēniņš, Rodrigo Ābols, Miks Indrašis, Rihards Marenis, Artūrs Kulda un Kristaps Zīle.

Latvijas hokejisti spēli iesāka aktīvi, pirmajās minūtēs uzbrūkot vairāk par pretiniekiem. 11. minūtē Nikolajs Jeļisejevs no tuvas distances izdarīja precīzu metienu un deva vadību mājiniekiem, bet Kazahstāna 11 sekunžu laikā nopelnīja divus noraidījumus, un lielo vairākumu ātri realizēja Kārlis Čukste.

15. minūtē Latvija realizēja vēl vienu vairākumu, kad Jeļisejevs ripu meta gar vārtiem, bet trāpīja pa Kazahstānas aizsarga Valērija Orehova nūju, no kuras ripa ielidoja vārtos, panākot trīs vārtu pārsvaru.

Otrajā trešdaļā Kazahstānai izdevās spēles gaitu izlīdzināt, biežāk apdraudot Latvijas izlases vārtus, taču 25. minūtē Oskars Batņa pretuzbrukumā izdarīja precīzu metienu, pretspēlētāju ielenkumā. Latvijas izlases vārtsargam Artūram Šilovam turpinājumā izdevās savus vārtus nosargāt neieņemtus, lai arī metienu bija pietiekami daudz.

Līdzīgā trešajā periodā rezultāts ilgu laiku nemainījās, bet līdz ar beigu sirēnu precīzu metienu tukšos vārtos izdarīja Andris Džeriņš.

Šilovs šajā mačā atvairīja 41 pretinieku metienu un tika atzīts par mača labāko spēlētāju.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!