Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Artūrs Šilovs ir viens no septiņiem kandidātiem, kurus IIHF izvirzījusi nominācijā "Gada spēlētājs".

Šilova konkurenti cīņā par balvu būs Šveices izlases uzbrucējs Andress Ambūls, pasaules čempiones Kanādas uzbrucēji Konors Bedārs un Adams Fantilli, kā arī čehu uzbrucējs Dominiks Kubaliks un divi sudraba medaļnieki no Vācijas izlases – uzbrucējs Džons-Džeisons Peterka un aizsargs Morics Zeiders.

Balsošanā piedalīsies mediju pārstāvji un vairākas IIHF speciāli uzaicinātās personas, bet uzvarētāju IIHF paziņos 19. jūnijā. IIHF norāda, ka balsotāji nav ierobežoti tikai ar šiem septiņiem kandidātiem, bet savā balsojumā drīkst arī ierakstīt jeburu citu hokejistu, kurš iespaidojis ar savu sniegumu IIHF sacensībās.

Šī ir pirmā reize, kad IIHF pasniegs balvu "Gada hokejists". IIHF par "Gada hokejisti" jau atzina ASV izlases uzbrucēju Hilariju Naitu. Abi balsojuma uzvarētāji balvas saņems personiski. IIHF Gada spēlētāja balvas lielā versija visu laiku atradīsies Hokeja slavas zāles muzejā, bet mazo versiju pasniegs hokejistam un hokejistei.

22 gadus vecais Šilovs maijā palīdzēja Latvijas izlase izcīnīt bronzas medaļas pasaules čempionātā, kur tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, tika iekļauts simboliskajā izlasē un saņēma labākā vārtsarga balvu. Šilovs visa čempionāta laikā laukumā bija 601 minūti, kas ir otrs visu laiku lielākais spēles laiks pasaules meistarsacīkstēs.

Šilovs piedalījās visās desmit pasaules čempionāta spēlēs, tikai pirmo maču neaizvadot pilnībā. Vārtsargs palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt septiņas uzvaras, atvairīja 92,14% metienu un ielaida vidēji 2,2 ripas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!