Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases rindas nākamās nedēļas sākumā papildinās vārtsargs Artūrs Šilovs, portālam "Sportacentrs.com" apstiprināja valstsvienības ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis.

Jau ziņots, ka Šilova pārstāvētā Ebotsfordas "Canucks" piektdien izstājās no Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas.

Sestdien vārtsargs saņēma atļauju no Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Vankūveras "Canucks" pievienoties Latvijas izlasei un jau otrdien Šilovs ieradīsies Rīgā, lai pievienotos treniņnometnei pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

Šilovs šosezon aizvadīja piecas spēlēs NHL komandā Vankūveras "Canucks", kurās izcīnīja trīs uzvaras un tika galā ar 90,8% pretinieku metieniem, vidēji spēlē ielaižot 2,75 vārtus.

Savukārt Ebotsfordas "Canucks" rindās regulārajā čempionātā Šilovs 43 mačos tika galā ar 90,9% pretinieku metienu un vidēji zaudēja 2,43 vārtus. Divās Kaldera kausa izcīņas spēlēs Šilovs atvairījis 91,4% metienu un vidēji mačā ielaidis 2,85 vārtus.

Pērn pasaules čempionātā Somijā Šilovs sargāja Latvijas vārtus četros mačos, kuros tika galā ar 95,2% metienu.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, pārbaudes spēlēs pa reizei uzvarēja un zaudēja Polijas, Lielbritānijas un Šveices hokejistiem, kā arī izbraukumā pārspēja Dāniju.

Darbā ar nacionālo izlasi galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam asistē Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!