Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas hokeja izlases uzbrucējam Vadima Šipačovam par netīro spēka paņēmienu un rupjību pret somu hokejistu Peku Jormaku piespriesta trīs spēļu diskvalifikācija, informē IIHF.

Jau ziņots, ka Krievijas un Somijas spēles otrā perioda sākumā Šipačovs asi sagaidīja Jormaku uz somu aizsardzības zonas zilās līnijas, "izslēdzot" pretinieku ar sitienu pa galvu. Somijas hokejists vairākas minūtes uz ledus bija bezsamaņā, mediķi viņu uz nestuvēma noveda no laukuma un uzreiz nogādāja slimnīcā. Vēlāk sportistam konstatēts viegls smadzeņu satricinājums, bet viņam čempionāts ir beidzies. Kā norāda mediķi, somu hokejistam ir ļoti paveicies, jo pēc šādām rupjībām sekas varēja būt daudz smagākas.

Pēc incidenta tiesneši nepiešķīra sodu Šipačovam, izsaucot neizpratni Somijas izlases vadībai. Pēc spēles klaju nepatiku par tiesnešu rīcību aktīvi pauda hokeja līdzjutēji sociālajos tīklos.

Tomēr IIHF uzreiz pēc spēles paziņoja, ka Disciplinārā komisija skatīs notikušo, un tagad tā nolēmusi sodīt hokejistu uz trīs spēlēm. IIHF norāda, ka atbilstošs tiesnešu lēmums uzreiz būtu bijis noraidījums līdz spēles beigām.

Jāpiebilst, ka notikušā laikā Krievija bija vadībā ar 2:1, bet neilgi pēc incidenta panāca 3:1, izmantojot somu hokejistu nomāktību ar nepatīkamo notikumu. Visā mačā Krievija uzvarēja ar 4:2.

Līdz ar to Šipačovs izlaidīs spēles pret ASV (12.maija vakarā), Kazahstānu (14.maijā) un Latviju (17.maijā).

IIHF tāpat nolēmusi uz vienu spēli diskvalificēt Kazahstānas izlases hokejistu Fjodoru Polišuku, kurš spēlē pret Baltkrieviju bīstami nospēlēja pret Sergeju Kosticinu. Polišuks ar nūju trāpīja Kosticinam pa seju, baltkrievu hokejists atstāja laukumu, taču nopietnu savainojumu viņš neguva. IIHF nolēma, ka Polišuks tomēr apzināti veicis sitienu pretiniekam, kas ir nesportiska rīcība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!