Foto: F64

Leģendārā hokeja aizsarga Kārļa Skrastiņa numurs Latvijas izlasē tiks iemūžināts šajā pavasarī, pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Šobrīd Latvijas izlase piedalās Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posmā Norvēģijā un pirmajā spēlē ceturtdien ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Dānijai.

Šajā mačā Latvijas līdzjutēju vidū neizpratni izsauca fakts, ka ar septīto numuru laukumā devās Kristaps Sotnieks, kaut iepriekš izlasē ar to spēlēja septembrī traģiski bojāgājušais Skrastiņš.

Gorbunovs uzsvēra, ka Sotnieks arī pārējās turnīra spēles aizvadīs tieši ar septīto numuru, bet pavasarī pirms kādas izlases pārbaudes spēles notiks Skrastiņa godināšanas pasākums, atklāja Gorbunovs. Tāpēc pilnīgi iespējams, ka Sotnieks kļūs par visu laiku pēdējo hokejistu, kuram būs iespēja Latvijas izlasē spēlēt ar septīto numuru.

Gorbunovs atzina, ka notikušais bijusi LHF kļūda. "Tā tam nevajadzēja būt."

Jau vēstīts, ka pagājušā gada 7.septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa hokeja kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda.

Lidmašīnā atradās 45 cilvēki, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš gan pēc piecas dienas ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira.

Toreiz jau drīz pēc traģēdijas citas valstis pavēstīja par savu bojāgājušo hokejistu numuru iemūžināšanu - Čehijas izlasē nedrīkstēs izmantot Karela Rahuneka, Jana Mareka un Jozefa Vašičeka numuru, Baltkrievijas izlasē Ruslana Saleja, bet Slovākijā - Pavola Demitras.

Nākamajā turnīra mačā Latvijas izlase piektdien plkst.20 pēc Latvijas laika spēkosies ar mājinieci Norvēģiju, kas pirmajā cīņā ar 2:1 arī pēcspēles metienos pieveica Francijas hokejistus.

Šajā mačā Latvijas izlases kapteinis būs Mārtiņš Cipulis, kura asistenti būs Sotnieks un Roberts Bukarts. Tāpat šajā mačā Jāņa Straupes vietā vienā uzbrucēju trijniekā ar Juri Upīti un Miku Indraši cīnīsies Vladislavs Dobreņkijs.

Kā ziņots, ceļgala traumas dēļ turnīrs jau noslēdzies pieredzējušajam aizsargam Atvaram Tribuncovam.

Savukārt turnīra pēdējā spēlē sestdien Latvijas izlase spēkosies ar Francijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!