Foto: IIHF
Sarežģītu uzvaru Rīgā pirmdien pasaules čempionāta B grupas mačā guva viena no favorītēm Kanādas hokeja izlase.

B grupas trešās kārtas mačā Kanādas hokejisti "Arēnā Rīga" ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pieveica Slovākiju.

Pamatlaikā kanādiešiem precīzs bija Džeks Neibors, bet slovākiem - Peters Cehlāriks. Savukārt "bullīšos" panākumu Kanādai guva Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo "Sabres" klubā Džeks Kvins.

Kanāda kā mača favorīte ar pirmajām minūtēm ņēma iniciatīvu un ripas kontroli savās rokās, turklāt diezgan ātri arī guva vārtus - jau astotajā minūtē slovāku kļūdu aizsardzībā izmantoja Neibors, vienatnē izslidojot uz vārtiem un tos atslēdzot. Slovākijas hokejisti gan negrasījās samierināties ar pastarīšu lomu un demonstrēja aktīvu sniegumu, arī nekautrējoties apdraudēt kanādiešu vārtus.

Savukārt tiesneši šajā mačā dāvāja daudz soda minūšu, un tieši ar vairākuma palīdzību Slovākija līdzsvaroja rezultātu uz tablo - 17. minūtē kanādieši aizrāvās ar ripas atņemšanu, ko slovāki izmantoja, ar lielisku saspēli vārtu gūšanas pozīcijā nostādot Cehlāriku.

Šajā mačā laukumā bija līdzvērtīga un aizraujoša cīņa, bet 37. minūtē kanādieti rupji apmalē iegrūda aktīvi uzbrukumā spēlējušais Libors Hudāčeks, kurš par to nopelnīja 5+20 minūšu noraidījumu. Par to viņam mačs bija beidzies.

Kanāda ilgto vairākumu neizmantoja, turklāt vārti netika gūti arī pamatlaika turpinājumā un pagarinājumā, bet pēcspēles metienos ar 3:2 uzvaru guva Kanāda, izšķirošo "bullīti" realizējot Kvinam.

Kanādai šī bija trešā uzvara trīs spēlēs, kas ar astoņiem punktiem ļauj ieņemt pirmo vietu grupā. Slovākija tikmēr ar četriem punktiem ir ceturtā.

Slovākija - Kanāda 1:2 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)
Vārtu guvēji: Peters Cehlāriks (16:08 min., 1:1, vair.) - Džeks Neibors (7:46 min., 0:1)
Soda minūtes: 41 - 18
Metieni pa vārtiem: 24 - 44

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!