Foto: AFP/Scanpix
Slovākijas hokeja izlase svētdien, 8. maijā, pasaules čempionāta guva otro uzvaru divās spēlēs, tādējādi pievienojoties Sanktpēterburgas grupas līderiem Kanādai un Somijai.

Slovāki pirmajā spēlē turnīrā ar 4:1 apspēlēja Ungāriju, bet svētdien ar 5:1 pieveica arī Franciju. Lai gan mačā vairāk metienus izdarīja francūži, Slovākija droši izmantoja savas iespējas un nedeva Francijai iespējas pēdējā periodā pacīnīties par uzvaru.

Francija jau spēles 69. sekundē izvirzījās vadībā pēc Džordana Perē izgājiena viens pret vienu, taču ilgi francūži nedabūja priecāties. Jau ceturtajā minūtē Andžejs Šekera izlīdzināja rezultātu, bet 14. minūtē Dominiks Graņaks panāca 2:1 jau Slovākijas labā.

Otrajā periodā Slovākijas pārsvaru līdz 4:1 palielināja Martins Bakošs un Libors Hudačeks, bet mača izskaņā skaistus vārtus slovākiem guva Kristians Jarošs, kurš spēlē trīs reizes pabija uz noraidīto soliņa.

Pasaules čempionāta turpinājumā pirmdien abām komandām būs brīvdiena, bet otrdien Slovākija spēlēs pret Vāciju un Francija pret Ungāriju.

$duelID=295;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!