Sestdien ceturto uzvaru 2021. gada pasaules čempionātā Latvijā izcīnīja Slovākijas hokeja izlase, kas nerezultatīvā un saspringtā cīņā pieveica Dānijas izlasi, tādējādi sagādājot sev ļoti labas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā.

Slovākijas izlase sīkstos Dānijas hokejistus pieveica vien trešajā trešdaļā, spēlē uzvarot ar rezultātu 2:0 (0:0, 0:0, 2:0).

Pateicoties izcīnītajam panākumam, slovāki atgriezās A apakšgrupas pirmajā pozīcijā. Tiesa, komandu vēl sagaida spēles pret Čehijas un Zviedrijas valstsvienībām, kurās nepieciešams izcīnīt vismaz vienu punktu, lai pilnībā nodrošinātu vietu ceturtdaļfinālā. Šajā turnīra posmā Slovākijas izlase nav spēlējusi kopš 2013. gada, kad šajā kārtā tā arī zaudēja Somijas hokeja izlasei.

Dānijas izlasei pirmais periods bija pietiekami smags, lai gan pirmā izcilā vārtu gūšanas iespēja bija Nikam Olesenam. Pāris ātros uzbrukumus neizmantoja arī slovāki, bet otrajā trešdaļā spēles temps noplaka.

Tieši dāņi gan aktīvāk uzsāka trešo periodu, vairākkārt izpildot metienus pa Jūliusa Hudāčeka sargātajiem vārtiem. Slovāki uz to atbildēja ar Petera Cehlarika precīzu raidījumu, kas ļāva uzbrucējam tikt pie astotā punkta (3+5) turnīrā.

Dāņi, kuri arī pretendē uz ceturtdaļfinālu, pamatīgi iespieda pretiniekus savā zonā. Tomēr kādas tehniskas ķibeles radīts pārtraukums piespieda tiesnešus apturēt spēli uz vairākām minūtēm. Īsi pēc pauzes Slovākijas izlase arī noslēdza spēli, Adamam Jānošīkam triecot ripu vārtos ar spēcīgu metienu.

Slovākijas vienība ar 12 punktiem piecās spēlēs ieņem pirmo vietu A apakšgrupā, tikpat punktu ir KOK hokejistiem, bet Šveice sakrājusi deviņus punktus.

Vēl par ceturtdaļfinālu cīņu turpina Čehijas (astoņi punkti piecās spēlēs) un Zviedrijas izlases (seši punkti piecās spēlēs), bet mazas cerības atlikušas Dānijas izlasei (astoņi punkti sešās spēlēs), kurai jāuzvar Čehija un jācer uz parocīgiem rezultātiem citos mačos.

$duelID=1387;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!