Foto: IIHF
Slovākijas hokeja izlase piektdien, 20. maijā, izcīnīja savu otro uzvaru pasaules čempionātā Somijā, Helsinku grupā ar 4:3 (1:2, 3:0, 0:1) pieveicot Kazahstānu.

Slovāki, kuriem grupu turnīrā atlikušas spēles pret Itāliju un Dāniju, līdz ar uzvaru turpina izmisīgu cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Kazahstāna ir vienīgā komanda pasaules čempionātā bez punktiem līdzšinējās spēlēs un mačos pret Vāciju un Itāliju cīnīsies par vietas saglabāšanu elitē.

Slovāki pēc Andžeja Kollara metiena 13. minūtē izvirzījās vadībā, bet Kazahstāna tad divreiz izmantoja vairākumu, vārtus gūstot Kirilam Paņukovam un Dmitrijam Ševčenko. Slovāki otrajā periodā panāca lūzumu pēc Kazahstānas hokejista Pāvela Akoļzina rupjā spēka paņēmiena. Tiesneši Akoļzinam piešķīra piecu minūšu sodu, un šajā laikā Martins Fehervarijs sākumā izlīdzināja rezultātu, bet pēc tam Adams Liška atguva slovākiem vadību. Neilgi pēc tam slovāku jaunā zvaigzne Jurajs Slafkovskis realizēja "bullīti", panākot jau 4:2.

Kazahstāna trešā perioda sākumā samazināja rezultāta starpību pēc Paņukova otrajiem gūtajiem vārtiem spēlē, turpinājumā kazahi bija tuvu neizšķirta panākšanai, bet Slovākija nosargāja svarīgo uzvaru, kas ļauj tai saglabāt cerības uz ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!