Foto: Reuters/Scanpix
Negaidīti smagu uzvaru pasaules čempionāta ieskaņā sestdien, 6. maijā, izcīnīja Slovākijas hokeja izlase, kas Ķelnes grupā tikai pagarinājumā ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) pieveica Itālijas valstsvienību.
Slovākijas hokeja izlase šajā turnīrā cer pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kas komandai nav izdevies iepriekšējos gadus. Tomēr itāļi krietni "pakutināja" nervus saviem pretiniekiem, atgriešanos elites kompānijā atzīmējot ar gūto punktu par zaudējumu pagarinājumā.

Slovākija pirmā spēlē guva vārtus – septītajā minūtē Mihels Mikliks bija pirmais pie atvairītās ripas. Slovākija savu pārsvaru turpinājumā neapliecināja, vieglprātīgi neuzņēmās iniciatīvu un par to smagi samaksāja. Otrajā periodā Džovani Morīni bija izveicīgāks vārtu priekšā, izlīdzinot rezultātu, bet pēdējās trešdaļas sākumā Luka Frigo pielaboja Džulio Skandelas metienu, panākot 2:1 itāļu labā.

Slovāki ilgi nespēja lauzt spēles gaitu un tikai priekšpēdējā minūtē, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, izlīdzināja rezultātu – atkal vārtu priekšā itāļi nenosedza Liboru Hudačeku, kurš panāca 2:2. Pagarinājumā itāļu uzbrucējs Skandela neizmantoja lielisku iespēju izgājienā viens pret venu, bet pēc mirkļa Peters Čeresņaks ar metienu no zilās līnijas guva slovākiem uzvaras vārtus.

Slovākijas izlase jau svētdienas, 7. maija, vakarā nākamajā spēlē tiksies ar Latviju, kas sestdien ar 3:0 pieveica Dāniju. Tikmēr Itālijai nākamā spēle svētdien pret Krieviju, bet tad 9. maijā jātiekas ar Latviju.

$duelID=589;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!