Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijas hokeja izlase joprojām piekopj Krievijai raksturīgu spēles stilu, kas laika gaitā nav mainījies, uzskata komandas nākamo pretinieku - Slovākijas - galvenais treneris Vladimirs Vujteks.

Latvijas izlase ar pērnā gada pasaules vicečempioniem slovākiem Helsinku apakšgrupas ceturtās kārts mačā tiksies ceturtdien plkst.20.15. Slovāku kontā līdz šim ir seši punkti, bet latvieši pie punktiem nav tikuši.

"Uz šo spēli gatavojamies tāpat kā uz jebkuru citu. Esam izpētījuši Latvijas izlases sniegumu un pašlaik strādājām pie tā, lai izvēlētos labākos taktiskos risinājumus,"  pastāstīja Vujteks.

"Latvijas izlases spēles stils ir līdzīgs krievu komandām - laba kombināciju izspēle un laba slidotprasme. Visām bijušajām PSRS valstīm ir līdzīgs spēles stils," uzskata pieredzes bagātais treneris. "Pret Latviju sen neesam spēlējuši, tāpēc nevaru pateikt, kādos elementos mēs esam spēcīgāki. To parādīs tikai pati spēle. Gaidāmā mača kontekstā ne no kā nebaidāmies, tāpēc vēlamies vienkārši spēlēt savu spēli. Domāju, ka daudz ko noteiks komandu spēja realizēt izveidotos momentus."

"Paši ar savu sniegumu līdz šim esam apmierināti, jo esam izcīnījuši uzvaras tajos mačos, kuros plānojām pie tādām tikt. Līdz šim čempionāts rit tā, kā bijām pirms tā iedomājušies," piebilda treneris. "Kāpēc Latvijas izlasei čempionāta sākums ir tik neveiksmīgs, nevaru pateikt."

"Pirms spēles pret Latviju mums ir divas brīvdienas, kas ļāvis mazliet atvilkt elpu no hokeja un atgūt spēkus," izcēla Vujteks.

Turpmākajos turnīra mačos Latviju sestdien sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!