Foto: AP/Scanpix/LETA

Slovākijas hokeja izlases uzlecošās zvaigznes Jurajs Slafkovskis un Adams Sikora sestdien pasaules čempionāta spēlē sniedza savu artavu vienības uzvarā pār Itālijas hokeja valstsvienību.

Slovākijas izlase pretiniekus pieveica ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:0, 1:1). Itāļi, kuri uz brīdi bija pietuvojušies līdz rezultātam 2:1, pamatlaika izskaņā spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem, tomēr nespēja pa īstam saasināt notikumus spēles noslēgumā.

Uzvaras vārtus Slovākijas izlases labā guva 17 gadus vecais Adams Sikora, kuram tas bija pirmais rezultatīvais metiens pasaules čempionātos. Sikora arī tika atzīts par komandas labāko spēlētāju.

Slovākijas izlase vadībā izvirzījās spēles 11. minūtē. 18 gadus vecā olimpisko spēļu zvaigzne Jurajs Slafkovskis ar negaidītu metienu radīja apjukumu pie Itālijas izlases vārtiem. To lieliski izmantoja Mihals Kristofs, kuram no tuvas distances asistēja Tomāšs Tatars. Savukārt sešas sekundes pirms perioda izskaņas Sikora uzreiz pēc ieslidošanas zonā ar skaistu plaukstas metienu panāca jau rezultātu 2:0.

Lai gan slovākiem praktiski visu spēli piederēja iniciatīva, vairākus spēles nogriežņus viņi to nespēja izmantot. Spēlei trešajā trešdaļā paliekot mazliet asākai, itāļi 45. minūtē samazināja deficītu, kad Alekss Trivelato vairākumā izcēlās ar precīzu metienu no zilās līnijas.

Slovāki četras minūtes vēlāk atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Alekss Tamāši realizēja vairākumu, ripu raidot vārtos ar atkārtotu metienu. Zināms uztraukums bija jūtams līdz pamatlaika beigām, taču Itālijas izlasei tā arī neradīja īstus draudus slovākiem.

Slovākijas vienība ar deviņiem punktiem sešās spēlēs saglabā piekto vietu A apakšgrupā, bet Itālijas izlasei joprojām ir tikai viens punkts.

Slovāki otrdien aizvadīs apakšgrupas pēdējo spēli, kurā viņi ar Dāniju cīnīsies par ceturto vietu apakšgrupā un ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Savukārt itāļus pirmdien sagaida mačs ar Kazahstānu par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Itālija – Slovākija 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Vārtu guvēji: Alekss Trivelato (44:11 min., vair.) – Mihals Kristofs (10:31 min.), Adams Sikora (19:54 min.), Alekss Tamāši (48:14 min., vair.)
Metieni pa vārtiem: 17 (6+7+4) – 34 (15+9+10)
Soda minūtes: 10 (0+4+6) – 8 (0+2+6)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!