Foto: Reuters/Scanpix
Slovākijas un Čehijas valstsvienību tikšanās sestdien pasaules čempionāta (PČ) pusfinālā būs īpaša abu valstu kopīgās vēstures dēļ, uzskata Slovākijas izlases rezultatīvākais spēlētājs turnīrā Tomāšs Kopeckis.

"Tā būs specifiska spēle, jo savulaik mēs bijām viena valsts, bet tagad cīnāmies viens pret otru," Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Floridas "Panthers" sastāvā sezonu aizvadījušo Kopecki citēja hokej.sk. Hokejists priecājās, ka valstsvienības panākumi saliedē slovākus un veicina nācijas vienotību.

"Mājās par mums tur īkšķus un tas ir ļoti patīkami, ka nācija ir vienota. Tagad nav nodalīta Bratislava vai Košice - visi ir slovāki," teica piecus vārtus PČ guvušais Kopeckis. "Mēs cīnīsimies par divkāršo krustu uz mūsu krūtīm. Šādos brīžos slovāki ir vienoti, un tas ir mūsu spēks," viņš piebilda.

Kopeckis uzskata, ka čehi ir spēcīgi pretinieki, taču Slovākijas izlase pašlaik rāda labu spēli. "Tā būs cīņa no sirds. Ja mēs cīnīsimies tāpat kā [uzvarētajā ceturtdaļfinālā] pret Kanādu, nebūs svarīgi, vai pretinieki ir čehi, zviedri vai somi," sacīja uzbrucējs.

Pusfināls abām komandām būs PČ devītā spēle, tādēļ gandrīz visi Slovākijas izlases spēlētāji piektdien spēku taupīšanai aizvadīja tikai vieglu treniņu bez ledus. Taču pusfinālā spēku nepietrūks, jo tādās cīņās kā pret Kanādu adrenalīns dod milzu spēku, paskaidroja Kopeckis.

Čehijas un Slovākijas spēle Helsinkos sāksies plkst. 18.30. Līdz tam Somijas un Krievijas valstsvienību cīņā jau būs noskaidrots pirmais finālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!