Foto: IIHF
Pasaules hokeja čempionāta spēli starp Slovākijas un Vācijas izlasēm trešdien Ķelnē varēja arī nenospēlēt līdz galam, jo pēc 1. perioda kāda līdzjutēja Ķelnes arēnas laukumā uzmetusi ķīmisku šķidrumu.

Slovākijas un Vācijas izlases jau bija gatavas sākt otro periodu, tomēr tiesneši pēc ledus pārbaudes aizsūtīja komandas atpakaļ un ģērbtuvēm. Pēc atkārtotas laukuma uzkopes un nepilnu 20 minūšu pauzes spēle atsākās, komandas to aizvadīja līdz galam – pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Vācija, kas cīņas gaitā bija iedzinējos ar 0:2.

Spēles laikā skatītājiem zālē tika pavēstīts, ka mačs "kavēsies ledus problēmu dēļ". Tomēr tagad Vācijas Hokeja federācija paziņojusi, ka spēle varēja arī neturpināties, un notikušajā nav vainojami rīkotāji vai ledus speciālisti.

"Incidents saistīts ar to, ka viena meitene no tribīnēm laukumā izmeta kaut kādu bumbiņu, kas bija pildīta ar ķīmisku, eļļainu substanci. Laukumā izmestais priekšmets un šķidrums nopietni sabojāja ledu, un tiesneši pieņēma pareizu lēmumu, apturot spēli," saka Vācijas Hokeja federācijas vadītājs Francs Raindls. "Mums vispār paveicās, ka varējām spēli nospēlēt līdz galam, jo mačs varēja tikt "norauts". Apsargi piefiksēja meiteni, kas to izdarīja. Viņa ir policijā. Domāju, ka viņai būs bargs sods."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!