Foto: IIHF

Pasaules čempionāta mājiniece un pašreizējā titula īpašniece Somijas hokeja izlase sestdien, 13. maijā, izglābās no vēl vienas neveiksmes, "amerikāņu kalniņu" spēlē ar 4:3 (1:1, 2:2, 1:0) pieveicot Vācijas valstsvienību.

Somija turnīra atklāšanas spēlē piektdien ar 1:4 piekāpās ASV, bet cīņā ar Vāciju tomēr izrāva uzvaru, lai gan cīņas gaitā nācās arī atspēlēties. Savukārt Vācija otro dienu pēc kārtas piedzīvoja minimālu zaudējumu, jo vakar ar 0:1 piekāpās Zviedrijai.

Pirmā perioda vidū Džoels Armija pēc labas piespēles ar "one timer" metienu izvirzīja vadībā somus, bet trešdaļas izskaņā Vācija kuriozā veidā panāca neizšķirtu – pēc rikošeta no somu aizsarga nūjas ripa lēkāja pa ledu, trāpīja pa somu vārtsarga Jusi Olkinuoras nūju un ielidoja vārtos (vārtu guvums Džoelam Nībelsam).

Komandas "uguņošanu" sarīkoja otrā perioda otrajā daļā. Sākumā Kai Vismans vadībā izvirzīja jau Vāciju, tad divus vārtus guva Sakari Manninens, atjaunojot jau Somijai pārsvaru 3:2, bet 19 sekundes pirms otrā pārtraukuma Džons Peterka vairākumā panāca 3:3.

Uzvaru Somijai atnesa Miko Lehtonens, vārtus gūstot septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām. Vācija pamatlaika beigās noņēma vārtsargu un bija tuvu neizšķirta panākšanai, bet somi nosargāja uzvaru pamatlaikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!