Foto: EPA/Scanpix/LETA
Sestdien uzvaru 2019. gada pasaules hokeja čempionāta pusfināla spēlē izcīnīja Somijas valstsvienība, kas demonstrēja izcilu komandas spēli un ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Krievijas izlasi.

Pirmā trešdaļa pagāja Somijas zīmē, ziemeļniekiem pārsvarā pieturot ripu, kā arī izdarot vairāk metienus pa Andreja Vasiļevska sargātajiem vārtiem. Ne viena, ne otra komanda gan nelutināja skatītājus ar daudz vārtu gūšanas iespējām.

Somi neizmantoja skaitlisko vairākumu, kurā viņi spēlēja četri pret trīs. Taču pie savas labākās iespējas Somijas valstsvienība nonāca piecas minūtes pirms trešdaļas beigām. Pie vārtiem esot pamatīgai drūzmai, ripa nonāca līdz vārtu līnijai. Kāpo Kako to, iespējams, pat iestūma vārtos, bet tas katrā ziņā tādā gadījumā notika pēc tiesneša svilpes.

Otrajā periodā spēle izlīdzinājās, lai gan tā sākuma pusē somi gan spēlēja vairākumā, gan Niko Ojamaki trāpīja pa pretinieku vārtu stabu. Krievi šo 20 minūšu laikā izpildīja vairāk metienus, no kuriem pāris bija pietiekami bīstami arī somu vārtu vīram Kevinam Lankinenam. Tomēr abi vārtsargi turpināja spēlēt nekļūdīgi.

Krievija trešā perioda sākumā tika pie sava pirmā vairākuma, bet tas palika neizmantots. Vadzis lūza tieši otrā laukuma pusē, kur Marko Antilla savāca atlēkušo ripu un to raidīja Vasiļevskim starp kājsargiem.

Atlikušās minūtes Krievija izdarīja lielu spiedienu un kontrolēja ripu, taču Somija aizsargājās ļoti kompakti, liedzot pretiniekiem tikt pie labām vārtu gūšanas iespējām. Pēdējā spēles minūtē krievi pamanījās nostāties sešatā Somijas zonā, tomēr komandas izpildītie metieni tā arī neatrada ceļu vārtos.

Somija svētdien pulksten 21.15 cīnīsies finālā ar Kanādas un Čehijas spēles uzvarētāju, savukārt Krievijas valstsvienībai pulksten 16.45 paredzēta tikšanās ar šī pusfināla pāra zaudētāju.

Krievija - Somija 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Vārtu guvēji: Marko Antilla (50:18 min., 0:1)
Soda minūtes: 6 - 4
Metieni pa vārtiem: 32 (11+11+10) - 29 (15+8+6)

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var iepazīties ar detalizētu spēles notikumu aprakstu.

$duelID=1297;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!