Foto: EPA/Scanpix/LETA
Savu favorītes statusu 2019. gada pasaules čempionāta Košices grupas spēlē apstiprināja Somijas valstsvienība, kas pamatīgi nomētāja Lielbritānijas izlases vārtus un pretiniekus pieveica 5:0 (0:0, 3:0, 2:0).

Lielbritānijas izpildījumā veiksmīgākais bija pirmais spēles periods, kurā pastarīši neielaida nevienus vārtus, kā arī brīžiem diezgan bīstami ieslidoja pretinieku zonā pēc pāris precīzām piespēlēm. Tādējādi briti atkārtoja iepriekšējā spēlē iespēto, kurā pēc 20 minūtēm bija panākts neizšķirts 1:1 pret ASV.

Taču līdzīgi kā spēles turpinājumā britiem pietrūka veiksmīgs uzbrukuma noslēguma izpildījums. Par to Somijas izlase pretiniekus otrajā periodā sodīja. Ziemeļnieki guva divus ātrus vārtus, hokejistiem izpildot vārtsargam Benam Bounsam neredzamus metienus.

Trešdaļas pirmajā minūtē izcēlās Toni Rajala, bet nepilnas piecas minūtes vēlāk no zilās līnijas precīzs bija Ate Ohtamā. Perioda noslēgumā meistarīgi vārtu priekšā nospēlēja Joels Kiviranta, kurš panāca jau 3:0.

Lielbritānija trešā perioda beigās vēl riskēja, mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet tā vietā pretī saņēma ceturtos vārtus. Turklāt 11 sekundes līdz spēles beigām Miko Leftonens panāca rezultātu 5:0.

Somija ar piecās spēlēs gūtiem 13 punktiem pagaidām ieņem pirmo vietu A grupā, taču sestdien iespēja viņus apdzīt būs Vācijas valstsvienībai, kas pagaidām izcīnījusi 12 punktus un spēkosies ar Kanādas izlasi.

Briti pagaidām nav nopelnījuši ne punkta un, visticamāk, 20. maijā spēlē pret Franciju spēkosies par palikšanu elites divīzijā.

Somija - Lielbritānija 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Vārtu guvēji: Toni Rajala (20:24 min., vair.), Ate Ohtamā (25:08 min.), Joels Kiviranta (34:59 min.), Kristians Kūsela (57:27 min., tukšos), Miko Lehtonens (59:49 min., vair.)
Soda minūtes: 4 - 8
Metieni pa vārtiem: 49 (12+18+19) - 12 (2+5+5)

$duelID=1251;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!