Foto: AFP/Scanpix/LETA
Negaidi pārliecinošu uzvaru pasaules čempionātā sestdien, 12. maijā, izcīnīja Somijas hokeja izlase, kas Herningas grupā divu favorītu duelī ar 5:1 (3:1, 0:0, 2:0) sagrāva Kanādu.

Somi pēc uzvaras atgriezušies Herningas grupas otrajā vietā, bet Kanāda pēc piecām spēlēm negaidīti ir tikai ceturtajā vietā.

Pirmā perioda vidū komandas apmainījās ar ripas raidīšanu savos vārtos. Devītajā minūtē pēc kanādiešu kļūdas aiz vārtiem Miko Rantanens piespēlēja uz vārtu priekšu, bet ripu aizķēra Šenns un tā ieslīdēja vārtos. Pēc divām minūtēm Žans Gabriels Pažo uzmeta somu vārtu virzienā, bet vārtu priekšā ripas lidojumu nedaudz koriģēja Janne Pesonens, to ievirzot nejauši savos vārtos.

Pēc trīs minūtēm somi atguva vadību un to paveica vakar dzimšanas dienu svinējušais Pesonens, vairākumā panākot 2:1. Vēl pēc brīža vairākumā savus otros vārtus spēlē guva Rantanens, palielinot Somijas pārsvaru līdz 3:1. Aizraujošā cīņā otrajā periodā komandas ar vārtu guvumiem neizcēlās, bet mača liktenis tika izšķirts pēdējās trešdaļas sestajā minūtē. Pēc Kanādas izlases vārtsarga Dārsija Kempera "dāvanas" precīzs bija Ēli Tolvanens, bet vēl pēc 10 sekundēm Teuvo Teravainens panāca graujošo 5:1.

Kanāda sev vēl nav garantējusi dalību izslēgšanas spēles, par ko tai nāksies cīnīties divās spēlēs ar Latviju un Vāciju. Savukārt Somija atlikušajās spēlēs pret Vāciju un ASV, visticamāk, cīnīsies par pirmo vietu Herningas grupā.

$duelID=971;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!