Foto: EPA/Scanpix/LETA
Somijas hokeja izlase svētdien, 19. maijā, pasaules čempionātā savā priekšpēdējā spēlē Košices grupā tikai ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pieveica Francijas izlasi, kurai tagad priekšā ir izdzīvošanas spēle.

Somijas hokejisti jau iepriekš bija sev nodrošinājuši dalību ceturtdaļfinālā, bet ar šo uzvaru nostiprinājās Košices grupas vadībā. Savukārt Franciju pirmdien gaida "būt vai nebūt" spēle par palikšanu elitē pret Lielbritāniju – šī dueļa uzvarētājs paliks augstākajā divīzijā, bet zaudētāji nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Somijai priekšsacīkšu pēdējā spēlē otrdien būs jāspēlē pret Vāciju.

Lai gan Somijai mačā piederēja neapšaubāms pārsvars, somi izdarīja krietni vairāk metienus pa vārtiem, šo dominanci pārvērst ļoti daudzos vārtu guvumus neizdevās. Somijas hokejisti katrā no periodiem guva pa vārtiem – pirmajā periodā neilgi pēc vairākuma Joels Kiviranta pielaboja ripas lidojumu un tā ieslīdēja vārtos, otrajā periodā Niko Mikola panāca 2:0, bet trešajā periodā Jere Sallinens raidīja ripu vārtu devītniekā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!