Foto: IIHF

Somijas hokeja izlase otrdien 24. maijā, ar vēl vienu "sauso" uzvaru noslēdza pasaules čempionāta priekšsacīkstes, Tamperes grupas pēdējā mačā ar 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) pieveicot Čehijas valstsvienību.

Somiem tā bija trešā "sausā" uzvara pēc kārtas un ceturtā septiņās spēlēs. No spēles pēdējo reizi somus pārspēja zviedrs Joels Kellmans, kurš vārtus guva Zviedrijas un Somijas dueļa 47. minūtē. Zviedri uzvarēja somus pēcspēles metienos, bet pēc Kellmana gola ripa Somijas vārtos no spēles nav bijusi 198 minūtes un 22 sekundes.

Savukārt trešo "sauso" spēli turnīrā aizvadīja Somijas izlases vārtsargs Jussi Olkinora, kurš atvairīja visus 24 metienus. Olkinora turnīrā piedalījies četrās spēlēs, kopā atvairot 102 no 103 metieniem. Somijas hokejisti pa Mareka Langhamera vārtiem izdarīja 19 metienus.

Abas komandas bez lielas centības aizvadīja cīņu, jo mačs neko daudz neizšķīra. Somija līdz ar uzvaru ieņēma pirmo vietu Tamperes grupā un sev pretiniekos ceturtdaļfinālā dabūja Slovākiju, bet čehi tagad ceturtdaļfinālā spēlēs pret Vāciju.

Pirmā perioda desmitajā minūtē Somijas pretuzbrukumā teicami nospēlēja Joels Armia – strauji nobremzējot somu uzbrucējs "atbrīvojās" no aizsarga un ar plaukstas metienu raidīja ripu vārtos. Pēc nepilnām septiņām minūtēm Sakari Manninens bija precīzs skaitliskajā vairākumā, panākot jau 2:0 mājinieku labā.

Trešos vārtus Somijas labā guva Toni Rajala – otrā perioda 16. minūtē filigrānu piespēli pa diagonāli atdeva Mikaels Sepala un Rajalam atlika trāpīt tikai par ripu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!