Foto: RIA Novosti/Scanpix

Trešo uzvaru hokeja Eirotūres pēdējā, ceturtā, posma - "Čehu spēļu" - mačos svētdien izcīnīja pašreizējā pasaules spēcīgākā izlase Somija, kas tādējādi nodrošināja uzvaru posma kopvērtējumā.

Turnīra trešajā mačā Somija ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Zviedriju.

Somijas izlases rindās šajā mačā precīzi bija Jusi Jokinens, Ville Peltonens, Tuomass Kīskinens un Janne Pesonens.

Tikmēr Zviedrijas vienības labā vienīgos vārtus guva Patriks Zakrisons, kurš trešās trešdaļas piektajā minūtē pretinieku pārsvaru samazināja līdz 1:2.

Vēl vienā pēdējās kārtas spēlē svētdien Čehija spēkosies ar Krieviju. Pēc šī mača taps zināms gada kopvērtējuma vietu sadalījums.

Kā ziņots, pirmās kārtas spēlēs ceturtdien Somijas izlase ar rezultātu 2:0 pieveica Krievijas valstsvienību, bet Čehija 5:3 pārspēja Zviedrijas izlasi, kamēr otrajās spēlēs sestdien Somija ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja Čehijas vienību, bet Krievijas izlase 4:2 pārspēja Zviedriju.

Pašlaik posma kopvērtējumā pirmo vietu ar astoņiem punktiem trīs spēlēs ieņem Somija, Čehija tikusi pie četriem punktiem divos mačos, Krievijas kontā divās cīņās trīs punkti, bet zviedri trīs spēlēs punktus tā arī neizcīnīja.

Kā ziņots, šī gada Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - triumfēja Krievija, bet nākamajos divos posmos - Pirmā kanāla kausā un "Zviedru spēlēs" - uzvarēja Zviedrijas izlase.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik sezonu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, kas pārsvarā veidotas no labākajiem Eiropā spēlējošajiem hokejistiem.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvaru ar 27 punktiem izcīnīja Krievija, Zviedrija ar 20 punktiem palika otrajā vietā, somi tika pie 13 punktiem, bet čehi ar 12 punktiem ieņēma ceturto vietu.

Pērn visos četros posmos triumfēja sacensību saimnieces.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Savukārt otrajā pasaules čempionāta apakšgrupā cīnīsies Somija, Kanāda, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!