Foto: Reuters/Scanpix

Somijas hokeja izlase pasaules čempionāta Ķelnes apakšgrupas spēlē trešdien ar rezultātu 5:2 (0:1, 2:0, 3:1) ar diezgan lielām grūtībām pārspēja Slovēnijas valstsvienību, izšķirošo pārsvaru panākot pamatlaika pēdējās desmit minūtēs.

Somijas hokejisti pēc izlaistā pārsvara pret Čehiju un apkaunojošā zaudējuma Francijai arī šo maču iesāka smagnēji, un nonāca iedzinējos, kad Slovēnijas izlases pretuzbrukumā Anže Kuralts izdarīja precīzu metienu vārtos. Somijai izlīdzināt rezultātu 25. minūtē palīdzēja Veli-Mati Savinainens, kurš izdarīja spēcīgu un precīzu metienu, savukārt nepilnas divas minūtes pēc tam vairākumā Miko Rantanens pēc Savinainena piespēles neviena netraucējs meta ripu tukšajā vārtu stūrī.

Trešā perioda ievadā Slovēnijas izlase ieguva vairākumu, kuru ātri arī realizēja – Roberts Saboličs izdarīja metienu, bet Roks Tičars mainīja ripas lidojuma virzienu. Ripa izspraucās cauri somu vārtsarga Hari Sateri padusei.

Taču desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Sebastjans Aho ar individuālo meistarību pēc reida pa uzbrukuma zonu izkārtoja sev metienu un ieraidīja ripu vārtu augšējās stūrī. Uzreiz pēc tam Markus Hanikainens paveica kaut ko līdzīgu, metot vārtu tuvējā stūrī, bet pēdējā minūtē Tomi Salinens raidīja ripu tukšos vārtos.

Šī uzvara Somijai ar septiņiem punktiem četrās spēlēs ļāva pakāpties uz trešo vietu Parīzes grupas kopvērtējumā, kamēr Slovēnija ar vienu punktu apsteidz tikai pēdējā vietā esošo Baltkrieviju.

$duelID=627;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!