Pasaules hokeja čempionātā otrajā pusfinālā sestdien Somijas valstsvienība "Arēnā Rīga" ar rezultātu 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) pārspēja Vācijas izlasi, otro turnīru pēc kārtas iekļūstot finālā.

Somijas hokejisti finālā spēkosies ar Kanādu, kas savā pusfinālā ar 4:2 uzvarēja ASV valstsvienību. Somija un Kanāda par zelta medaļām cīnījās arī 2019. gadā, somiem izcīnot uzvaru ar 3:1.

Abas komandas spēli iesāka diezgan pasīvi. Somija ļāva vāciešiem vairāk kontrolēt ripu, bet paši vairāk lūkoja doties pretuzbrukumos. Spēles 14. minūtē šķietami vienkāršā uzbrukumā Īro Pakarainens saņēma ripu un izdarīja delnas metienu no iemetiena apļa ārmalas. Matiass Nīderbergers nenospēlēja pārāk veiksmīgi un izlaida ripu starp kājsargiem.

65 sekundes pirms pirms trešdaļas beigām somi dubultoja savu pārsvaru – Marko Antila pie labās apmales izcīnīja ripu un piespēlēja Hennesam Bjorninenam, kurš atradās viens pret vārtsargu un izdarīja precīzu metienu.

Vācijas hokejisti mača turpinājumā atkal uzbruka vairāk, bet ar momentu realizāciju nevedās pārāk labi. Tad viņi ieguva vairākumu, kuru izdevās izmantot Matiasam Plahtam ar tālu metienu, kad vārtsarga skats bija nosegts. Turpinājumā Somija aizsardzībā spēlēja tik precīzi, lai otros vārtus tā arī neielaistu.

Somijas hokejisti tādējādi cīnīsies par savu ceturto pasaules čempionu titulu. Iepriekš viņi to izcīnīja 1995., 2011. un 2019. gadā.

Somija izlase šī pasaules čempionāta grupu turnīrā Kanādu pieveica pēcspēles metienu sērijā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=1429;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!