Somijas hokeja izlase svētdien, 26. maijā, pasaules čempionāta finālā ar rezultātu 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pārspēja Kanādas valstsvienību un izcīnīja zelta godalgas.

Somijas valstsvienība par pasaules čempioniem kļuva trešo reizi, un iepriekš tas izdevās 1995. un 2011. gadā.

Šīs Somijas izlases uzvara pasaules čempionātā uzskatāma par lielu pārsteigumu, jo pirms turnīra reti kurš prognozēja šādu panākumu šai komandai. Somi uz turnīru devās ar diviem NHL spēlētājiem, kā arī sastāvā iekļāva vairākus jaunos talantus, tomēr Jukas Jalonena vadītā komanda spēja bez zvaigznēm triumfēt čempionātā.

Kanādas izlase šī mača 11. minūtē izvirzījās vadībā pēc Šī Teodora precīzā metiena vārtu augšējā stūrī, tomēr otrajā periodā somi pārņēma mača iniciatīvu, un no vārtu priekšas komandas kapteinis Marko Antila rezultātu izlīdzināja. Antila bija precīzs arī trešā perioda iesākumā, vēlreiz precīzi metot no vārtu priekšas, bet 56. minūtē Hari Pesonens panāca mača gala rezultātu.

Somijas izlases vārtsargs Kevins Lankinens šajā mačā atvairīja 43 no 44 pretinieku metieniem, bet Somijas izlase pa Meta Mareja sargātajiem vārtiem meta 22 reizes.

Kanādas hokeja izlasei vēl neizdevās izcīnīt savu 27. zelta medaļu pasaules čempionātu vēsturē, taču šajā čempionātā tā izcīnīja savu 50. godalgu.

Zīmīgi, ka Somijas izlase pasaules čempionātu sāka ar uzvaru pār Kanādu ar rezultātu 3:1, un turnīru noslēdza ar uzvaru pār kanādiešiem ar tādu pašu rezultātu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu spēles aprakstu.

$duelID=1303;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!