Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupas mačā otrdien Somijas valstsvienība ar rezultātu 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) pārspēja Norvēģiju un guva savu otru uzvaru trīs spēlēs.

Somijas hokejisti šajā mačā tā arī nevienu reizi nenopelnīja noraidījumu, bet norvēģi tika pie tikai divām soda minūtēm.

Jau 90. sekundē Somijas izlases vārtsargs Jusi Olkinura aiz vārtiem izdarīja paviršu piespēli, un ripu ieguva Norvēģijas uzbrucējs Matiss Olimbs, kurš izmantoja "dāvanu" un guva vārtus. Tomēr 15. minūtē Somija rezultātu izlīdzināja pēc Ate Ohtamā metiena no aizsarga aizsega.

Otrās trešdaļas iesākumā Antons Lundels saņēma perfektu tālo piespēli no Artu Rutsalainena un devās uzbrukumā divi pret vienu aizsargu. Lundels pat nedomāja piespēlēt komandas biedram un meta tuvējā vārtu augšējā stūrī. Četras minūtes vēlāk Somija izspēlēja vēl vienu labu uzbrukumu, aizsargs Kims Nusiainen saņēma piespēli no Jeres Sallinena un slidojumā uz priekšu meta precīzi.

Lai arī otrā trešdaļa arī turpinājumā norvēģiem ritēja ļoti neveiksmīgi, tomēr noslēdzošā perioda iesākumā pretuzbrukumā izdevās vienus vārtus atgūt. Sondra Oldens ar augstu trajektoriju ripu izmeta no savas zonas un nogādāja ripu Matiasam Tretenesam, kurš iegāja uzbrukuma zonā un gar vārtiem piespēlēja Tobiasam Lindstrēmam, kurš somu vārtsargam neatstāja cerības.

Šajā mačā tikai 47. minūtē pirmo reizi tika pārkāpti noteikumi. Norvēģi palika mazākumā, un somi 20 sekunžu laikā realizēja vairākumu, precīzi metot Jerem Inalam. Somijas izlase guva arī piektos vārtus, kad ātrā uzbrukumā Haness Bjorninens starp diviem aizsargiem ieguva vārtsarga atvairīto ripu un raidīja to norvēģu "cietoksnī".


Somija - Norvēģija 5:2 (1:1, 2:0, 2:1). Spēle noslēgusies
Vārtu guvēji
: Ate Ohtamā (14:24 min., 1:1), Antons Lundels (21:40 min. 2:1), 25:54 min., 3:1), Jere Inala (47:07 min., 4:2, vair.), Haness Bjorninens (53:25: min., 5:2) - Matiss Olimbs (1:30 min., 1:0), Tobiass Lindstrēms (41:13 min., 3:2)
Metieni pa vārtiem: 26 (5+10+11) - 15 (4+3+8)
Soda minūtes: 0 - 2

$duelID=1353;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!