Foto: AFP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta Parīzes apakšgrupas piektās kārtas spēlē sestdien Somijas valstsvienība ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Norvēģijas valstsvienību.

Pusotru minūti pirms trešdaļas beigām Norvēģijas izlasei vairākumā izdevās izvirzīties vadībā, kad precīzi meta Anders Bastiansens. Savukārt 26. minūtē Somijas izlase sešu sekunžu laikā realizēja vairākumu, kad Jūso Hietanans pēc Sebastjana Aho piespēles izdarīja metienu vārtos un izlīdzināja rezultātu. Tad trīs minūtes vēlāk Somijas izlase izvirzījās vadībā, un ar rezultatīvu metienu izcēlās aizsargs Jūliuss Honka.

Somijas hokejisti kārtējo reizi šajā čempionātā nespēja noturēt rezultātu, un 29 sekundes pirms pamatlaika beigām Norvēģijas izlase pēc Andreasa Martinsena metiena ieveda spēli pagarinājumā. Tajā Markus Hanikainens pēc divām nospēlētām minūtēm izrāva uzvaru somiem.

Somijas izlase ar deviņiem punktiem piecās spēlēs ierindojas Parīzes grupas ceturtajā vietā, bet Norvēģijai ir par punktu mazāk, un tā ieņem piekto pozīciju.

$duelID=649;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!