Foto: AP/Scanpix
Smagu uzvaru 2013.gada pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā ceturtdien izcīnīja Somijas valstsvienība, kas ar rezultātu 4:3 (3:0, 0:2, 1:1) pārspēja aizvadītā gada vicečempionus Slovākiju.

Pusfinālā Somijas izlasei būs jāspēkojas ar Kanādas un Zviedrijas ceturtdaļfināla pāra uzvarētāju.

Somijas izlase spēli iesāka ar vētrainiem uzbrukumiem un jau otrajā minūtē Osi Vānanens no tālas uzmeta uz vārtiem, un Anti Pilstrēms veiksmīgi nosedza vārtsarga skatu. Ripa pēc aizsarga metiena lidoja vārtos. Astoņas minūtes vēlāk Petri Kontiola ātrā slidojumā saņēma piespēli un skaisti apspēlēja vārtsargu, gūstot somiem otros vārtus. Perioda izskaņā rezultāts kļuva 3:0, kad Kontiola pārtvēra pretinieku piespēli un meta pa vārtiem. Vārtsargs ripu atsita, bet nespēja fiksēt, un tā lēnām ieslīdēja vārtos.



Otrā perioda sākumā Somija turpināja dominēt laukumā, taču 26.minūtē Mihels Mikliks saņēma ripu un nedaudz paslidoja uz priekšu. Redzot, ka vārtu priekšā ir burzma, viņš uzmeta un trāpīja vārtos. Turpinājumā laukumā ritēja asa cīņa, bet deviņas minūtes vēlāk Andrejs Sekera ar spēcīgu metienu panāca 2:3. Slovākija pēc brīža trāpīja pa vārtu stabiņu, bet rezultāts trešdaļā vairs nemainījās.

Trešo trešdaļu teicami iesāka Slovākijas hokejisti, kuriem vajadzēja tikai 30 sekundes, lai izlīdzinātu rezultātu. Pēc Braņislava Mezei uzmetiena, teicami vārtu priekšā nocīnījās Branko Radivojevičs, kurš nogādāja ripu Tomašam Surovijam, un viņam vajadzēja raidīt ripu vārtos. Somijas izlase kādu brīdi izskatījās apjukusi, taču uzreiz pēc mazākuma Kontiola ar piespēli gar vārtiem atrada Juhamati Āltonenu, kurš meta tukšajā vārtu stūrī.

Atlikušajā laikā ritēja saspringta cīņa, bet vienā no epizodēm lielisku iespēju neizmantoja Surovijs. Mača pēdējās minūtēs Slovākija izdarīja lielu spiedienu, nomanīja vārtsargu pret laukuma spēlētāju, taču rezultāts vairs nemainījās.

Atgādinām, ka pusfinālā jau iekļuvušas ASV un Šveices valstsvienības.

$d_id=135; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!