Foto: EPA/Scanpix/LETA
Otro maču pēc kārtas pasaules čempionātā sestdien spīdēja Somijas hokeja jaunais talants Kāpo Kakko, kurš Košices grupas spēlē ar trīs gūtiem vārtiem sekmēja Somijas uzvaru 4:2 pār mājinieci Slovākiju.

Kakko piektdien turnīra pirmajā dienā ar diviem goliem apbēdināja Kanādu, bet tagad ar "hat trick" sarūgtināja mājinieci Slovākiju. Tas ir arī otrais "hat trick" turnīra divās dienās, jo svētdien dienas pirmajā mačā trīs vārtus Šveices izlases labā guva Kevins Fiala, palīdzot šveiciešiem ar 9:0 sagraut Itāliju.

Līdzīgi kā čempionāta pirmajā spēlē, Slovākijas hokejisti pirmie guva vārtus. Pirmā perioda vidū neilgi pēc skaitlsikā vairākuma beigām Ēriks Černaks spēcīgi trieca vārtos ripu no labās puses iemetiena punkta.

Somijas hokejisti ātri deva atbildes triecienu – 15. minūtē Peteri Linboms bija izveicīgāks vārtu priekšā, bet pēc nepilnām divām minūtēm somu jaunais talants Kāpo Kakko ar tālšāvienu panāca 2:1. Slovākija izlīdzinājumu panāca otrā perioda pēdējās sekundēs, kad pēc ofensīvas pie ripas tukšā vārtu stūrī tika Martins Marinčičs.

Marinčiča vārtu guvums sākotnēji netika apstiprināts. Tiesneši sākotnēji konsultējās ar video tiesnesi, lai pašiem būtu skaidrība notikušajā. Savukārt vēl pēc brīža video atkārtojuma tiesības jau pieprasīja Somijas treneri. Tomēr abos gadījumos video tiesnesis apstiprināja vārtu guvumu, tādējādi slovāki panāca 2:2.

Pēdējās trešdaļas vidū Kakko pēc lieliskas individuālas darbības no aizvārtes tika pie vārtu guvuma, bet pēdējās sekundēs ripu iemeta arī tukšos slovāku vārtos.

Tādējādi Somija ar divām uzvarām divās spēlēs kļuvusi par Košices grupas līderi, bet nākamajā mačā somiem pirmdien, 13. maijā, jātiekas ar ASV izlasi. Slovākijai nākamajā spēlē pirmdien pretī stāsies Kanāda.

$duelID=1201;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!