Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīs Kivlenieks pēc sensacionālās uzvaras pasaules čempionāta ievadā pār Kanādu tiešraidē LTV neslēpa sajūsmu un atzina, ka Amerikā šādu panākumu sauktu par brīnumu.

Kivlenieks savā debijā pasaules čempionātos atvairīja visus 38 metienus, bet Latvija pārsteidzoši ar 2:0 pieveica hokeja dzimteni Kanādu. Latvijas izlases hokejisti pa pretinieku vārtiem izdarīja tikai 17 metienus, bet divi no tiem bija precīzi – golus guva Miks Indrašis un Oskars Batņa.

"Grūti pat noticēt. Amerikāņi to sauktu par brīnumu. Čaļi spēlēja ideāli. Centās, īpaši tajos brīžos, kad likās, ka būs gols. Viņi pielika nūjas un traucēja pretiniekiem," komandas biedru nopelnu panākumā izcēla Kivlenieks. "Katru reizi gribas ierakstīt savu vārdu vēsturē. Esam priecīgi un gatavi spēlēt (tālāk)."

Kivlenieks norādīja, ka spēles beigās bija grūti, jo kanādieši jau četras ar pusi minūtes pirms spēles beigām nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Kivlenieks atcerējās vienu epizodi, kad Kristiāns Rubīns pielika nūju un ripa pēc tā lidoja pāri vārtiem. "Tur viņi mierīgi varēja iemest. Bija saspringti, kad viņiem bija seši spēlētāji."

Lai gan Kivleniekam šī ir debija pasaules čempionātos un viņš pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas aizvadīja tikai vienu pilnu pārbaudes spēli, tas viņam nav traucējis un pārbaudes mačā pret Šveici sajutis spēles ritmu. Kivlenieks uzsvēra, ka ļoti daudz iejusties notiekošajā palīdzējuši treniņi pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas.

Latvijas izlasei šī bija pirmā uzvara pār Kanādu pasaules čempionātu vēsturē. Tāpat Latvijas izlase ir tikai otrā, kas spējusi sagādāt hokeja dzimtenes pārstāvjiem "sauso" zaudējumu pēdējo 15 gadu laikā. 2016. gadā to izdarīja Somija, apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē ar 4:0 uzvarot Kanādu.

Latvijas izlasei jau pēc nepilnas diennakts sestdien, 22. maijā, pulksten 20:15 gaida spēle pret Kazahstānu, bet turnīra turpinājumā pirmdien, 24. maijā, Boba Hārtlija vadītā izlase tiksies ar Itāliju. Pēc tam vēl priekšsacīkstēs jātiekas ar ASV, Norvēģiju, Somiju un Vāciju.

$duelID=1307;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!