Foto: Publicitātes foto
Uzbrucējs Jānis Sprukts uzskata, ka Latvijai vairāk vajadzētu izmantot kanādiešu speciālista Boba Hārtlija pieredzi, turklāt ne tikai valstsvienības gatavošanā, bet Latvijas hokeja attīstībai kopumā.

"Hārtliju vajadzētu izmantot dienu un nakti, lai viņš strādā ar treneriem, lai ik pēc divām nedēļām tikšanās, kurš neapmeklē, tas nevar pagarināt [licenci] federācijā," intervijā raidījumam "Hattrick" izteicās pieredzējušais hokejists. "Es redzu, ka Hārtlijs atstrādā savu naudu izlasē, Latvijas hokejā – bija viena vai divas tikšanās, ko apmeklēja ļoti daudz treneru. Tas ir forši, treneri uztver informāciju, raisās jaunas domas, viņi mēģina izpildīt, bet pēc mēneša puse informācijas jau ir izplūdusi. Hārtlijs ir pedants, ļoti labs speciālists, viņam to vajadzētu iemācīt mūsu treneriem, lai tā strādā ikdienā, jo mums nav tādas sistēmas."

"Tagad, saskaroties ar Latvijas čempionātu, redzi, ka spēlētājiem nav iemācīti pamati situācijās, kas viņiem ir jāizdara," saka Sprukts, kurš šo sezonu aizvadīja Latvijas virslīgā. "Mums ir ļoti talantīgi spēlētāji, kuriem ir daudz plusu, bet tie nav papildus pamata bāzei. Augstvērtīgākus rezultātus pasaules hokeja čempionātā Latvijas izlase varētu izcīnīt pēc 15 gadiem pie nosacījuma, ja tiks izveidota sistēma Latvijas hokejā jauniešu trenēšanai un attīstībai."

"Izlasi ar Hārtlija palīdzību varētu vadīt jebkurš cits mūsu treneris, kas ir apritē. Tas pats [Artis] Ābols ar ģenerālplānu varētu, jo uz izlasi spēlētāji nāk sisties, cīnīties, neviens neiziet – davai, atspēlēsim šodien. Visi maksimāli mobilizējas, visi cenšas," norāda Sprukts. "Ja nedari to treniņos, ikdienā, arī mobilizējoties nespēj to izdarīt. Es gribētu aktualizēt, ka jāsāk ar pamatiem. Hārtlijs jāizmanto attīstībai, viņu izmanto nepietiekami. Nevajadzētu viņu tik daudz koncentrēt uz izlasi, cik uz hokeja attīstību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!