Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Jānis Sprukts necer, ka arī gaidāmajā pasaules čempionātā turpinās pildīt komandas kapteiņa funkcijas, kuras viņam bija uzticētas pērn.

Kā ziņots, Latvijas hokejisti piektajā pārbaudes spēlē, gatavojoties pasaules čempionātam, piektdien ar rezultātu 0:3 piekāpās Baltkrievijai. Latvijas izlase cieta piekto neveiksmi, turklāt otrajā cīņā pēc kārtas nespēja gūt vārtus.

Aizvadītajā spēlē Sprukts bija iecelts par komandas kapteiņa asistentu, bet kapteiņa funkcijas pildīja Lauris Dārziņš. Galējais lēmums par izlases kapteini pasaules čempionātam gan vēl nav pieņemts.

"Domāju, ka šoreiz nebūšu komandas kapteinis. Šādu lēmumu pieņem treneris. Domāju, ka šoreiz kapteinis būs cits," uzskata uzbrucējs, liekot noprast, ka Dārziņš ir reāls pretendents uz šo godu.

"Šoreiz nesanāca nekas no iecerētā. Baltkrievi spēlēja no aizsardzības, bet mēs pārāk paļāvāmies uz individuālām darbībām," pēc mača sarunā izteicās Sprukts. "Tieši tāpēc arī zaudējām spēli. Pēc iegūtā pārsvara baltkrievi "iesēdās" aizsardzībā un gaidīja mūsu kļūdas. Mēs tādas pieļāvām pārāk daudz, un pretinieks tās izmantoja."

Spukts noliedza, ka lielais kļūdu skaits tehniskajā izpildījumā būtu skaidrojams ar smago slodzi treniņos. "Tajos spēlētājos, kuri cīnās par vietu sastāvā, bija ielavījusies spieredze, un tā radīja kļūdas. Bija jūtama neliela mandrāža, kas mums nepalīdzēja."

"Maiņā kopā ar Lauri Dārziņu un Miku Indraši jūtos labi. Pašam šī bija pirmā spēle pēc sezonas klubā, tāpēc hokeja sajūta vēl ir jāatgūst," uzskata Sprukts. "Pa šo laiku esmu pietiekoši atpūties un esmu izbadējies pēc hokeja."

"Lielākoties [galvenais treneris] Teds Nolans liek mums spēlēt tāpat, kā pagājušajā gadā. Ir pāris taktiskas izmaiņas, taču kopējā aina komandas uzbūvē ir līdzīga," komandas sagatavošanās posma nianses raksturoja uzbrucējs.

Sestdien abas komandas tiksies atkārtoti, Latvijas izlasei aizvadot pēdējo maču savā laukumā pirms gaidāmā pasaules čempionāta. Šīs cīņas risinās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros.

Latvijas izlase arī pirmajās četrās pārbaudes spēlēs piedzīvoja tikai zaudējumus - ar 3:4 un 0:1 viesos atzīts Čehijas izlases pārākums, bet savā laukumā ar 1:2 un 0:6 zaudēts Zviedrijai.

Pēc mačiem ar baltkrieviem Latvijas izlasei pirms pasaules čempionāta atliks vēl viena pārbaudes spēle - 28.aprīlī izbraukumā ar Franciju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!