Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta piektajā mačā pret Vāciju nav pratusi nospēlēt pietiekoši gudri un prātīgi, tāpēc piedzīvots sāpīgs zaudējums, uzskata uzbrucējs Jānis Sprukts.

Kā ziņots, Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta piektajā spēlē sestdien ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) piekāpās Vācijas valstsvienībai. Šī neveiksme Latvijas izlasei pasliktināja izredzes saglabāt vietu augstākajā divīzijā, tomēr vēl jāaizvada divi mači.


"Laukumā mēs nespēlējam pietiekoši gudri. Mums vajadzēja nospēlēt prātīgāk," pēc cīņas izcēla Sprukts. "Centāmies uzsvaru likt uz pretinieka piespēļu pārķeršanu un nogriešanu, taču tas neizdevās. Tā arī izveidojās rezultāts – vācieši nospēlēja gudrāk."

"Svarīgs bija brīdis, kad nespējām gūt vārtus piecatā pret trijiem pretiniekiem. Šādas situācijas izturējušajai komandai dod lielu psiholoģisko grūdienu," piebilda uzbrucējs. "Pēc šīs epizodes vācieši uzņēma spēles ritmu, kamēr mēs savas iespējas neizmantojām. Tas bija viens no pagrieziena punktiem, taču ne galvenais. Mums bija jāgūst vārti."

"Nākamā spēle pret Franciju būs jauns mačs. Mums jau no pirmās minūtes laukumā jādod viss, kas būs mūsos iekšā. Šī spēle mums ir obligāti jāuzvar, kas komandai tagad ir pats svarīgākais," izcēla Sprukts.

$d_id=99; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Pēdējās divas spēles Latvijas izlasei 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!