Foto: LETA

Kaut Latvijas hokeja valstsvienība pēdējās trijās pasaules čempionāta spēlēs palika bez gūtajiem vārtiem, tās nelika neatgriezeniski vilties sevī, pēc spēles izteicās latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts.

Kā ziņots, pēdējā apakšgrupas mačā Latvijas izlase ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) piekāpās vienai no turnīra saimniecēm Zviedrijai.

Līdz ar to Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza desmitajā vietā. Kļuvis zināms, ka Latvijas hokejisti automātiski nav kvalificējusies 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm, bet nākamā gada februārī tā savā laukumā rīkos kvalifikācijas turnīru.


Tomēr nepatīkamākais fakts, ka Latvijas izlase nespēja gūt vārtus gandrīz 220 pēdējās minūtes, kas ir ilgākais "sausais" periods latviešiem pasaules čempionātu vēsturē.

"Centāmies izdarīt visu, ko spējām. Ļoti vēlējāmies izvairīties no noraidījumiem, taču zviedri bija labāki," par pēdējo maču teica Sprukts. "Nedomāju, ka turnīra pēdējās trīs spēles ir likušas komandai ārkārtēji un neatgriezeniski vilties sevī. Tā ir neveiksme, kas jāpārvar. Ir jāmēģina un jāmēģina - atkal un atkal. Cenšamies to izdarīt, bet līdz šim tas nav izdevies."

"Šis čempionāts no iepriekšējiem atšķiras ar jauno izspēles kārtību, pie kuras mums ir jāpierod. Nepietiek ar vienu labu rezultātu. Stabils sniegums ir jādemonstrē visa turnīra gaitā, nedodot vaļu panikai un dusmām," Sprukts piekrita, ka tikai ar pāris labiem mačiem šoreiz nebija pietiekami.

"Uzskatu, ka šim treneru korpusam ir jāturpina darbs ar šo izlases modeli. Čempionāts man visu visumā patika. Ja mums būtu vairāk vienāda līmeņa spēlētāju, būtu vēl labāk. Ar tiem, kas bija komandā, nebija nekādu problēmu," stāstīja Sprukts. Viss, protams, varēja būt labāk. Mums bija iespējas gūt vārtus, taču visiem šis iespēju nerealizēšanas faktors uzsēdās uz nerva. Tam jātiek pāri."

Kā ziņots, neatkarīgi no šīs spēles iznākuma, Latvijas valstsvienība jau bija zaudējusi visas izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Stokholmas grupas noslēguma kopvērtējumā Krievija izcīnīja maksimāli iespējamo 21 punktu septiņās spēlēs un tai trīs punktus zaudēja Zviedrija. Trešo vietu ar 14 punktiem ieņēma Čehija, kurai punktu zaudēja Norvēģija.

Līdz ar to ceturtdaļfinālos ceturtdien Krievija spēkosies ar Norvēģiju, bet Zviedrija tiksies ar Čehiju.

Pa sešiem punktiem izcīnīja Latvijas un Vācijas izlases, Dānija iekrāja četrus punktus, bet Itālija septiņos mačos tika pie diviem punktiem.

Līdz ar to ceturtdaļfinālos ceturtdien Krievija spēkosies ar Norvēģiju, bet Zviedrija tiksies ar Čehiju.

Šī gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz svētdienai tiks noskaidroti šā gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņēma 5.-8.vietu, čempionāts ir noslēdzies, turklāt katras apakšgrupas vājākā komanda pameta augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Slovēnija un Austrija.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!