Foto: AP/Scanpix
Kanādas hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā palīdzēs arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznes Stīvens Stemkoss un Ēriks Stāls, vēsta TSN.

Jau ziņots, ka kā pirmie izlasē tika iekļauti trīs Edmontonas "Oilers" spēlētāji - uzbrucēji Teilors Hols un Džordans Eberle, kā arī vārtsargs Diveins Dūbniks.

Šiem spēlētājiem tagad pievienojušies vēl desmit hokejisti, kuri visi pārstāv NHL klubus, bet pārējie spēlētāji tiks nosaukti, tuvojoties čempionātam.

Stemkoss ir Tampabejas "Lightning" komandas līderis, kurš 2009.gada pasaules čempionātā palīdzēja Kanādai izcīnīt sudraba medaļas, bet Ē.Stāls ir Karolīnas "Hurricanes" kluba kapteinis, kurš Kanādas izlases rindās kļuvis par 2007.gada pasaules čempionu un 2010.gada olimpisko čempionu.

Jāizceļ, ka valstsvienības rindās šogad spēlēs arī Ē.Stāla jaunākais brālis Džordans.

Valstsvienības sastāvu pašlaik veido viens vārtsargs, divi aizsargi un desmit uzbrucēji.

Kā ziņots, Kanādas valstsvienību pasaules čempionātā vadīs NHL komandas Bufalo "Sabres" bijušais galvenais treneris Lindijs Rafs.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Somijas galvaspilsētā Helsinkos un Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. Kanādas valstsvienība spēlēs vienā apakšgrupā ar Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Šveici, Dāniju, Baltkrieviju un Slovēniju.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Kanādas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargs - Diveins Dūbniks (Edmontonas "Oilers", NHL);

aizsargi - Lūks Šens (Filadelfijas "Flyers", NHL), Braiens Kempbels (Floridas "Panthers", NHL);

uzbrucēji - Stīvens Stemkoss (Tampabejas "Lightning", NHL), Teilors Hols, Džordans Eberle (abi - "Oilers"), Klods Žirū, Mets Rīds, Veins Simondss (visi - "Flyers"), Ēriks Stāls, Džordans Stāls (abi - Karolīnas "Hurricanes", NHL), Raiens O'Railijs, Mets Dušēns (abi - Kolorado "Avalanche").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!